Αρχική COVID-19 Σέρρες: Επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας – Τι αναστέλλεται

Σέρρες: Επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας – Τι αναστέλλεται

0
Σέρρες πλατεία
Σέρρες πλατεία

Νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας στις Σέρρες, αποφάσισε ο δήμος Σερρών, μετά και από σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η παραχώρηση σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ όπως επίσης και όλα τα τμήματα της σχολής χορού και γυμναστικής της δημοτικής επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η προμήθεια υγειονομικού υλικού, η καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών και η ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών με το δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών του δήμου καθώς και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Στόχος ο περιορισμός της έξαρσης και η αποφυγή νέου lockdown

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων και να αποφευχθεί η επιβολή ενός lockdown. «Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες», συμπλήρωσε, «για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Για αυτόν τον λόγο λαμβάνουμε νέα, δραστικά μέτρα σε πρώτη φάση για μία εβδομάδα. Παρότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δήμου δεν έχουν ακόμη θεσμική αρμοδιότητα, ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε θα τις δώσουμε στην κοινή προσπάθεια».

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και τα κλιμάκια ελέγχου θα παραμείνουν στις Σέρρες ολόκληρη αυτή την εβδομάδα διενεργώντας δειγματοληπτικά τεστ στον γενικό πληθυσμό σε μια προσπάθεια εντοπισμού των θετικών κρουσμάτων. Καθημερινά πραγματοποιούνται περί τα 300 τεστ ενώ μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία των Σερρών. Επίσης, περιπολικά της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών κυκλοφορούν καθημερινά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μεταδίδοντας ηχητικό μήνυμα με το οποίο υπενθυμίζει στους πολίτες ότι πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here