Αρχική Επιλεγμένα Το ποδήλατο “νέο όπλο” της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας

Το ποδήλατο “νέο όπλο” της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας

0
Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας
Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας -Ποδήλατα
Διαφήμιση

Το ποδήλατο αποτελεί το νέο “όπλο” της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας, τόσο για την ενίσχυση της αμεσότητας της δράσης της, όσο και για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης. Είκοσι νέα συμβατικά και ηλεκτρικά ποδήλατα εξασφαλίζουν την παρουσία της σε ακόμα περισσότερα σημεία.

Με δράσεις ενίσχυσης και ανάδειξης του ρόλου της στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και την αντιμετώπιση των αστικών ζητημάτων, η Δημοτική Αστυνομία ενίσχυσε το στόλο της, δίνοντας έμφαση στην άμεση ανταπόκριση, την προσβασιμότητα και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας για κάθε πολίτη.

Το ποδήλατο, ένα μέσο που μπαίνει όλο και περισσότερο στην ζωή των ανθρώπων όλων των μεγαλουπόλεων του πλανήτη, φιλικό στο περιβάλλον και με δυνατότητα- κινούμενο με μεγάλη ευελιξία -να φτάσει σε  όλες τις γωνιές της Αθήνας, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που τίθεται στην διάθεση των Δημοτικών Αστυνομικών .

Τα νέα ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας της ΑθήναςΤα 20 νέα ηλεκτρικά αλλά και συμβατικά ποδήλατα με τον συστηματικό σχεδιασμό που έχει γίνει περιπολούν ήδη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε πλατείες και σε πεζόδρομους από νωρίς το πρωί ως και τις απογευματινές ώρες.

Στέλνουν το μήνυμα να αυξηθεί η χρήση ποδηλάτου

Οι περιπολίες των ποδηλάτων από την Δημοτική Αστυνομία, πέρα από την πρακτική σημασία τους, στέλνουν το μήνυμα της ανάγκης να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου για λόγους περιβαλλοντικούς, οικολογικούς αλλά και κυκλοφοριακούς.

Οι ποδηλάτες- δημοτικοί αστυνομικοί ,  έχουν την δυνατότητα στις περιπολίες τους  να εφαρμόσουν όλο το πλέγμα των αρμοδιοτήτων τους. Μεταξύ άλλων, επιβλέπουν την τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και  την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, ειδικές  στολές και παπούτσια, αντιανεμικά κ.α. )  ενώ τα ηλεκτρικά –οικολογικά ποδήλατα έχουν αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα και ταχύτητα  που μπορεί να φτάσει τα 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο εκσυγχρονισμός του «στόλου» των οχημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την βελτίωση των υπηρεσιών που καθημερινά προσφέρουν οι γυναίκες και οι άνδρες της στους πολίτες, σε πολύ κρίσιμους τομείς που αφορούν την λειτουργία της πόλης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here