Αρχική COVID-19 Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων Αχαΐα και Ιωάννινα

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων Αχαΐα και Ιωάννινα

0
Ιωάννινα
Διαφήμιση

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας τίθεται ολόκληρη η Π.Ε. Αχαΐας και ο Δήμος Ιωαννίνων, μετά και από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, της Π.Ε Ιωαννίνων και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Τα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη 06 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 είναι:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιεθνής διάκριση του TripAdvisor στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
Επόμενο άρθροΥΠΕΝ: Εγκρίθηκε τεχνική μελέτη για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας