Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Πώς έφτασαν στα 114 κρούσματα στη Σκύδρα

Κορονοϊός: Πώς έφτασαν στα 114 κρούσματα στη Σκύδρα

0
εργοστάσιο Σκύδρα
Διαφήμιση

Όπως ήδη γνωρίζουμε, αναστέλλεται η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας του Νομού Πέλλας, μετά τον εντοπισμό 114 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Με αφορμή τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Σκύδρα και με στόχο τη διαχείριση για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στης 16:00. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Πως έφτασαν τα κρούσματα τα 114

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι πως τα κρούσματα έφτασαν σε αυτόν τον αριθμό. Σύμφωνα με το logospellas.gr, υπήρχαν πληροφορίες για θετικούς εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το πρώτο άτομο που διαγνώστηκε θετικό ήταν μία γυναικά, πριν από λίγα 24ωρα. Συγγενείς της συγκεκριμένης γυναίκας δουλεύουν επίσης στο εργοστάσιο . Επιπλέον, οι επαφές τους στην ευρύτερη περιοχή ήταν πολλές.

Κλειστές οι λαϊκές

Παράλληλα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή και για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας ο αντιδήμαρχος Σκύδρας, Γιώργος Σταματέλλος εξέδωσε την ανακοίνωση ότι αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Σκύδρας, από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020.

Κλειστό και ένα σχολείο

Παράλληλα, με εντολή της Δημοτικής Αρχής, έγινε την Πέμπτη, στο Γυμνάσιο της Σκύδρας απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Όπως είναι γνωστό, ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, και μετά από αυτό έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της σχολικής μονάδας.

Η τάξη που φοιτά το παιδί απολυμάνθηκε πρώτη.

Από 13 Οκτωβρίου το σχολείο επρόκειτο να λειτουργήσει ξανά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε μονάδες

Σαφώς δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται δεκάδες κρούσματα σε εργοστασιακές μονάδες.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, εταιρεία κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, μετά τον εντοπισμό 114 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, είχε αναστέλλει την λειτουργία του μετά από σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, στις αρχές Σεπτεμβρίου συναγερμός είχε σημάνει στις υγειονομικές αρχές, από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ έδειξαν τότε ότι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης υπήρχαν 34 κρούσματα κορονοϊού.

Έντεκα κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο και σε εργοστάσιο με περίπου 150 εργαζομένους στο Κορωπί.

Στις αρχές Αυγούστου, κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί σε εργοστάσιο κρέατος την Καβάλα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση