Αρχική Καταστροφές Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

0
καιρός Ιανός
Διαφήμιση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Ιανός.

Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική, το δεύτερο κύμα της καταιγίδας.»

Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές με αφορμή την κακοκαιρία Ιανός, η οποία πλησιάζει από τα δυτικά τη χώρα.

Σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές στα δυτικά της χώρας που είναι και οι πρώτες που θα πληγούν από το πέρασμα της κακοκαιρίας λαμβάνονται ειδικά μέτρα. Με διακοπές σε ακτοπλοϊκές γραμμές και αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Έκλεισαν οι ακτοπλοϊκές γραμμές

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα 17/9, τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας “Levante Ferries” «για τα δρομολόγια, αύριο 18/09, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας».

Κλειστή είναι επίσης και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου ο Ιανός.

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ. Και καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Κλείνουν τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Για λόγους ασφαλείας των μαθητών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 18/9, τα σχολεία της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς της Ιθάκης καθώς και στην Ηλεία.

Διαφήμιση