Αρχική Επιχειρείν Θετική πρωτοβουλία στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Θετική πρωτοβουλία στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

0
Μιχάλαρος βεπ
Διαφήμιση

Την απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για οικονομική ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό, χαιρετίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Η απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα αφορά μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ. Και με ποσό από πέντε έως πενήντα χιλιάδες ευρώ για κάθε επιχείρηση.  

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη.

Που υλοποιεί τη σχετική πρόταση που διατύπωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Και σχετική επιστολή απέστειλε στην Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Καθώς και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων στις 3 Απριλίου.

«Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για το επιχειρείν, λέει ο κ.Μιχάλαρος. Αλλά απαιτείται ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Με τη μορφή επιδότησης και όχι δανεισμού».

Η διοίκηση του ΒΕΠ εκτιμά πως η απόφαση που έλαβε ο κ. Τζιτζικώστας για τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς αντιγραφή. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την αγορά.

Τα χρήματα προέρχονται από αδιάθετους πόρους της Περιφέρειας, από ευρωπαϊκά κονδύλια χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Ή τον Έλληνα φορολογούμενο.

«Τόσο οι θετικές εξαγγελίες που έκανε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, όσο και η προοπτική ανάλογων ενεργειών από τις Περιφέρειες όλης της χώρας θα δώσουν ανάσα στην αγορά. 
Αφού τα χρήματα θα αξιοποιηθούν άμεσα από επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης που προκλήθηκε από το νέο στέλεχος κορονοϊού “Covid-19” , το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Επικοινωνεί συνεχώς με τις επιχειρήσεις – μέλη του και πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση τηλεδιασκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής εκτιμώντας την κατάσταση και διαμορφώνοντας τη θέση του.

Διαφήμιση