Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Προβλήματα προμήθειας επιπλέον εμβολίων γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο

ΠΟΥ: Προβλήματα προμήθειας επιπλέον εμβολίων γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Προβλήματα στην εξασφάλιση προμήθειας επιπλέον εμβολίων για την εποχική γρίπη, αντιμετωπίζουν κάποιες χώρες του βορείου ημισφαιρίου. Η ζήτηση είναι τεράστια και δεν μπορεί να καλυφθεί επαρκώς. Στην περίπτωση ωστόσο έλλειψης, η προτεραιότητα θα δοθεί στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και των ηλικιωμένων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προμήθεια επιπλέον εμβολίων», δήλωσε η Αν Μόεν, επικεφαλής του τμήματος ετοιμότητας και αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης στον ΠΟΥ.

Εξάλλου, στο νότιο ημισφαίριο, το οποίο βρίσκεται στην περίοδο της εποχικής γρίπης, οι διαστάσεις της επιδημίας έχουν μειωθεί. Η μείωση αυτή οφείλεται τόσο στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όσο και στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, πρόσθεσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

«Αν αυτό συνεχισθεί και η γρίπη βρίσκεται σε χαμηλή κυκλοφορία και στο βόρειο ημισφαίριο, πιθανόν να έχουμε λιγότερα κρούσματα. Και επίσης ελπίζουμε στην μείωση των κρουσμάτων χάρις στην πολύ υψηλή χρήση του εμβολίου κατά της γρίπης», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση