Αρχική COVID-19 Μία πτήση για το πουθενά έκλεισε τα πιο γρήγορα εισιτήρια – Οι...

Μία πτήση για το πουθενά έκλεισε τα πιο γρήγορα εισιτήρια – Οι αντιρρήσεις των οικολόγων

0
Αυστραλία, Ουλούρου
Εικόνα: cnbc.com
Διαφήμιση

Αεροπορική διαδρομή στην Αυστραλία με προορισμό το “πουθενά” και με μοναδικό στόχο την απόλαυση του εναέριου ταξιδιού, δίνει την ευκαιρία σε αρκετούς ανθρώπους να απολαύσουν την αίσθηση και την μαγεία του ταξιδιού. Μπορεί να ξεκίνησε ως μια έξυπνη και συναρπαστική ιδέα, μιας και οι πωλήσεις των εισιτηρίων έγιναν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ωστόσο επικρίνεται ως αντιοικολογική.

Λόγω του περιορισμού των ταξιδιών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων που την συνοδεύουν, η αεροπορική εταιρεία Qantas, διοργανώνεi αεροπορική διαδρομή με διάρκεια 7 ωρών, αναχώρηση και επιστροφή την ίδια μέρα στο Σίδνεϋ και χωρίς καμία στάση.

Συγκεκριμένα, η αναχώρηση και η επιστροφή θα γίνει στης 10 Οκτωβρίου και θα δώσει στους επιβάτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα από ψηλά στο Ουλούρου, τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και άλλα αξιοθέατα.

Όσο για τα εισιτήρια της πτήσης με αεροσκάφος Boeing 787, πωλήθηκαν 134, με την τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 575 και 2.765 δολαρίων, ανάλογα με την κατηγορία του εισιτηρίου.

«Είναι πιθανώς η πτήση της οποίας τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πιο γρήγορα από ποτέ στην ιστορία της εταιρείας» δήλωσε εκπρόσωπος της Qantas. «Προφανώς, τα ταξίδια λείπουν στον κόσμο όπως και η εμπειρία της πτήσης. Εάν υπάρχει ζήτηση, σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες από αυτές τις γραφικές πτήσεις, όσο περιμένουμε όλοι μας να ανοίξουν τα σύνορα».

Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, πάντως, έχει εισάγει και τις «πτήσεις χαράς» που θα γίνουν πάνω από την Ανταρκτική. Τα αεροπλάνα, θα κάνουν έναν γύρο της Ανταρκτικής, διάρκειας 13 ωρών, χωρίς στάσεις. Οι τιμές των εισιτηρίων για την πτήση πάνω από την παγωμένη ήπειρο, ξεπερνούν τα 1.199 δολάρια Αυστραλίας. Όσο για το ταξίδι, ένα μεγάλο μέρος του θα είναι πάνω από τη θάλασσα, με περίπου το 1/3 του χρόνου να τον περνούν οι επιβάτες, πάνω από την Ανταρκτική

Μία ιδέα συναρπαστική αλλά χωρίς οικολογική συνείδηση

Η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να βρήκε πολλούς υπερασπιστές και να εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία της, ωστόσο είναι αντιοικολογική. Οι υπερασπιστές της προστασίας του περιβάλλοντος, αντιδρούν στην έννοια των «πτήσεων προς το πουθενά». «Είναι μια πραγματική ένδειξη του εθισμού μας να πετάμε. Ποιος να το περίμενε ότι θα φτάναμε σε σημείο να επιβιβαζόμαστε για ένα ταξίδι στο πουθενά;» λέει η Άννα Χιους, διευθύντρια του Flight Free UK.

Η δημοτικότητα αυτών των ταξιδιών οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα σύνορα της Αυστραλίας είναι προς το παρόν κλειστά για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, καθώς η χώρα έχει πάρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού. Τα εξερχόμενα ταξίδια απαγορεύονται επίσης, εκτός εάν στους πολίτες χορηγηθεί ειδική εξαίρεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση