Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού στο Άγιο Όρος

Κορονοϊός: Μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού στο Άγιο Όρος

0
Άγιο Όρος
Εικόνα: ieramonopatia.gr
Διαφήμιση

Ο κορονοϊός “χτύπησε” και το Άγιο όρος, με επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ήδη καταγραφεί. Η άμεση λήψη μέτρων για την προφύλαξη από την εξάπλωση του ιού στο Άγιο Όρος είναι απαραίτητη.

Το πιο σημαντικό μέτρο για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού είναι ο περιορισμός των επιτρεπόμενων επισκεπτών ανά μονή. Η εγκύκλιος, συγκεκριμένα, ορίζει έως και δέκα επισκέπτες ανά μονή μετά από έκτακτη συνεδρίασή της Ιεράς Κοινότητας.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης, την μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορoνοϊός στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση υπόπτων κρουσμάτων. Παράλληλα, ένας μοναχός από τη μονή Αγίου Παύλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Και τα δύο μοναστήρια έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 κρούσματα σε δύο μονές και μια σκήτη ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: cnn.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση