Αρχική Περιβάλλον Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί εθελοντική περιβαλλοντική δράση στο Αλιβέρι Ευβοίας

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί εθελοντική περιβαλλοντική δράση στο Αλιβέρι Ευβοίας

0
Αλιβέρι Image1
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού και με σταθερή προτεραιότητα το σεβασμό στο περιβάλλον, η Geocycle Hellas, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υλοποιεί από κοινού με το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι Ευβοίας περιβαλλοντική δράση για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος.

Συμπράττουν με την ομάδα δυτών “WeDiveWeClean”. Με στόχο τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού στο Αλιβέρι. Και την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και μέσα σε 60’ κατάδυσης οι εθελοντές δύτες κατάφεραν να απομακρύνουν από το βυθό του Καράβου περισσότερο από μισό τόνο απορριμμάτων.

Από ελαστικά οχημάτων μέχρι γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, που επιβαρύνουν τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

Αλιβέρι Image2

Σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν οι δεκάδες εθελοντές της GeocycleHellas. Και του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι.

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την προσήλωση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και εφαρμόζουμε με συνέπεια και συνέχεια πράσινες πρακτικές. Για να βελτιώνουμε διαρκώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα για έναν πλανήτη χωρίς απορρίμματα, δήλωσε η Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της GeocycleHellas.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού, αποφασίσαμε να τα βγάλουμε όλα σε συνεργασία με την ομάδα “WeDiveWeClean”. Και να καθαρίσουμε το βυθό του Καράβου από κάθε ξένο και ρυπογόνο αντικείμενο. Με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των θαλασσών μας».

Δράση για τη διατήρηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας

«Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ φροντίζουμε συστηματικά τόσο για το περιβάλλον. Οσο και για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, ανέφερε ο Βασίλης Καμπάνης, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι Ευβοίας.

Επιδιώκουμε συνεχώς να αποτελούμε τη θετική αλλαγή στους ανθρώπους μας. Το περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα.

Για το λόγο αυτό, με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για τον εθελοντικό καθαρισμό του λιμανιού στο Αλιβέρι. Μια ουσιαστική δράση για τη διατήρηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας».

Αλιβέρι Image3

Geocycle
Η Geocycle είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης βιομηχανικών, γεωργικών και αστικών απορριμμάτων. Εφαρμόζει την προηγμένη τεχνολογία της «συν-επεξεργασίας» και αξιοποιεί τις υποδομές στην τσιμεντοβιομηχανία για τη βιώσιμη επίλυση των σύγχρονων προκλήσεων σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων.
Η πρακτική αυτή επιτρέπει την ανάκληση ενέργειας και την ανακύκλωση υλικών. Η 
Geocycle διαχειρίζεται πάνω από 10 εκατ. τόνους απορριμμάτων ετησίως, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την μετάβαση σε ένα πλανήτη χωρίς απορρίμματα.

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ
Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά.
Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών υλικών, σκυροδέματος, βιομηχανικών ορυκτών και προηγμένων αειφόρων λύσεων, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Διαφήμιση