Αρχική Ευζωία “Τουρισμός για όλους” 2020- Νέα voucher για όσους έμειναν εκτός- Δικαιούχοι και...

“Τουρισμός για όλους” 2020- Νέα voucher για όσους έμειναν εκτός- Δικαιούχοι και αιτήσεις

0
Ξενώνας Βατερή
Διαφήμιση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η έγκριση του νέου προγράμματος ενίσχυσης της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού «Τουρισμός για όλους» έτους 2020, μέσω τουριστικών γραφείων.

Σκοπός του προγράμματος, είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού μέσω της επιδότησης διακοπών.

Αιτήσεις

Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτείται αίτηση. Υποβάλλεται από τους δικαιούχους και παρόχους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr. Μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» έτους 2020 μέσω τουριστικών γραφείων έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, εξαιρούνται της διαδικασίας υποβολής νέας.

Δικαιούχοι-ωφελούμενοι του Προγράμματος

1. Δικαιούχοι/ωφελούμενοι είναι όσοι συμπεριλαμβάνονται στο οριστικό μητρώο δικαιούχων/ωφελουμένων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» έτους 2020. Και μετά την πραγματοποίηση της από 31/07/2020 ηλεκτρονικής κλήρωσης δεν κληρώθηκαν.

Οι δικαιούχοι δύνανται να κάνουν χρήση του e-voucher, εφόσον το επιθυμούν και συμφωνούν με τους όρους του προγράμματος ως ορίζονται στη Δημόσια πρόσκληση.
Σε κάθε περίπτωση η χρήση του e-voucher δεν είναι δεσμευτική.

«Ωφελούμενοι» των νέων δικαιούχων ορίζονται:

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτως ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν,

δ) οι συνοδοί «Δικαιούχων» ή «Ωφελουμένων» ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%. Και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση. Ατομο που δηλώνεται ως συνοδός δεν είναι απαραίτητο να είναι γονέας ή ο έχων την επιμέλεια

ε) ειδικά για την κατηγορία ανήλικων δικαιούχων, ήτοι φυσικών προσώπων που έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% παρέχεται η δυνατότητα δήλωσης συνοδού του ως ωφελούμενο μέλος.

Διάρκεια Προγράμματος

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από την επομένη της δημοσίευσης των οριστικών πινάκων δικαιούχων έως 31.12.2020.

Ύψος επιδότησης μέσω του e-voucher

1. H «Διατακτική ταξιδίου», (εφεξής «e-voucher»), ενσωματώνει οικονομική αξία και ο σκοπός της είναι η καταχώριση από τον πάροχο του μοναδικού κωδικού που αντιπροσωπεύει, προκειμένου να του καταβληθεί το ποσό επιδότησης του δικαιούχου σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης του άρθρου 6.

2. To e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

3. Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher, που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

4. Η επιδότηση μέσω του e-voucher δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Και να εκχωρούν το e-voucher σε αυτούς για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν κατόπιν υπογραφής προτυποποιημένης σύμβασης μεταξύ δικαιούχου και παρόχου ως ορίζεται στη Δημόσια Πρόκληση.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ

Διαφήμιση