Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Εφιαλτικές προβλέψεις για των αριθμό κρουσμάτων και θανόντων στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Εφιαλτικές προβλέψεις για των αριθμό κρουσμάτων και θανόντων στην Ελλάδα

0
κορονοϊός

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να ταρακουνάει και να αποσταθεροποιεί την καθημερινότητα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά ημέρα είναι ανησυχητικός. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αποφευχθεί ένα επερχόμενο lockdown, γεγονός που με δυσκολία θα άντεχε η οικονομία της χώρα μας.

Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί την επιτροπή λοιμοξιολόγων και κατα επέκταση την κυβέρνηση όπως μας ενημερώνει η Βραδυνή της Κυριακής είναι η νέα μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που συντάχτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, για την πορεία κορονοϊού σε βάθος ενός μήνα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα από την εξάπλωση του ιού αναφέρονται έξι εφιαλτικές ενότητες για την Ελλάδα.

Η πρώτη ενότητα

Αφορά τα επιβεβαιωμένα ημερήσια κρούσματα: εδώ το βασικό σενάριο θέλει περίπου 1.000 κρούσματα ημερησίως την 19η Οκτωβρίου με το δυσμενέστερο και απευκταίο να ξεπερνά κατά πολύ τα 7.000 κρούσματα.

Η δεύτερη ενότητα

Αφορά στον ημερήσιο αριθμό νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία: περίπου 8.000 ενώ η χειρότερη εκτίμηση υπερβαίνει τις 60.000.

Η τρίτη ενότητα

Αφορά τον ημερήσιο αριθμό όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με το καλό σενάριο να τους υπολογίζει στους 1.000 και το χειρότερο να αγγίζουν τους 8.000.

Η τέταρτη ενότητα

Αφορά τους θανάτους ανά ημέρα. Το ECDC τους υπολογίζει στους 25 την ημέρα ενώ το χειρότερο σενάριο τους ανεβάζει στους 250.

Η πέμπτη ενότητα

Αφορά σε νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία με τους Ευρωπαίους επιστήμονες να τους υπολογίζουν, πάντα για την Ελλάδα λίγο πάνω από τους 1.000 ή 7.000 στο χειρότερο σενάριο της 19ης Οκτωβρίου.

Η έκτη ενότητα

Αφορά στις νέες εισαγωγές στις ΜΕΘ με το βασικό να τις έχει κάτω από 250 και περί τις 1.250 στο χειρότερο σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας όσο και κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία».

Πηγή: newsbeast.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here