Αρχική COVID-19 ΗΠΑ: Σχεδόν 190.000 κρούσματα με τον Τραμπ να υπόσχεται εμβόλιο – Τι...

ΗΠΑ: Σχεδόν 190.000 κρούσματα με τον Τραμπ να υπόσχεται εμβόλιο – Τι σημαίνει η αναστολή δοκιμών AstraZeneca

0
κορωνοϊός
Διαφήμιση

Τους 190.000 πλησιάζουν οι θάνατοι στις ΗΠΑ από την covid-19. Η Άιοβα και η Νότια Ντακότα αναδεικνύονται σε νέες εστίες της επιδημίας τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, με τα κρούσματα να βρίσκονται σε έξαρση.

Η Άιοβα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων στη χώρα, με το 15% των τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα να είναι θετικά στον νέο κορωνοϊό. Στην κοντινή της Νότια Ντακότα το ποσοστό των θετικών τεστ ανέρχεται στο 19% ενώ στη Βόρεια Ντακότα στο 18%, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η έξαρση στην Άιοβα και τη Νότια Ντακότα συνδέεται με την λειτουργία εκ νέου των κολλεγίων στην Άιοβα και ετήσια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών τον περασμένο μήνα στο Στέρτζις της Νότιας Ντακότας.

Το Κάνσας, το Άινταχο και το Μισούρι βρίσκονται επίσης μεταξύ των πρώτων 10 πολιτειών με θετικά αποτελέσματα τεστ για την COVID-19.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είχαν σημειώσει πτώση για επτά συναπτές εβδομάδες και ο αριθμός των θανάτων ανερχόταν σε περίπου 6.100 εβδομαδιαίως από την COVID-19 τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ.

Συνολικά, πλησιάζουν τους 900.000 παγκοσμίως οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό και το ένα τρίτο αυτών βρίσκεται στη Λατινική Αμερική. Σε κατά κεφαλήν βάση, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 12η θέση στον κόσμο σε αριθμό θανάτων, με 58 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους και στην 11η στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, με 1.933 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Συνολικά 6,3 εκ. κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι ο υψηλότερος στον κόσμο, με περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια, ενώ ακολουθούν η Ινδία με 4,3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και η Βραζιλία με 4,1 εκατομμύρια. Ο απολογισμός των νεκρών στις ΗΠΑ είναι επίσης ο υψηλότερος στον κόσμο.

Τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών είχαν προβλέψει τον περασμένο μήνα ότι ο απολογισμός των θανάτων στις ΗΠΑ από COVID-19 θα φτάσει σε 200.000 με 211.000 ως τις 26 Σεπτεμβρίου. Το ινστιτούτο υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι θάνατοι στις ΗΠΑ από την COVID-19 θα φτάσουν τις 410.000 ως το τέλος του έτους.

Αναστολή των δοκιμών του εμβολίου AstraZeneca

εμβόλιο

Τα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό πλησιάζουν παγκοσμίως τα 900.000. Η ανάγκη για παροχή εμβολίου είναι μεγάλη. Σαν βόμβα έσκασε η είδηση, κατά την διάρκεια της νύχτας, ότι αναστέλλονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου AstraZeneca. 

Οι δοκιμές σταμάτησαν μετά την εμφάνισης ασθένειας σε έναν από τους εθελοντές στις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου στην Βρετανία.

Με εγκάρσια μυελίτιδα, φλεγμονικό σύνδρομο του νωτιαίου μυελού που συχνά προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις, φαίνεται να ασθένησε ο εθελοντής, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times , που επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνισθεί αν η εμφάνιση της νόσου συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Οι δοκιμές αναστέλλονται προσωρινά όταν εκδηλωθεί μια παρενέργεια σε έναν ασθενή, ώστε οι ερευνητές να μπορέσουν να ενημερώσουν τους τόπους στους οποίους γίνονται επίσης δοκιμές», υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Λο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας, στο AFP.

Η AstraZeneca έχει προπωλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις σε πολλές χώρες στον κόσμο

Η παύση αυτή στις δοκιμές θα μπορούσε να καθυστερήσει ένα από τα πιο προχωρημένα δυτικά σχέδια για την ανάπτυξη εμβολίου, μαζί με αυτά των αμερικανικών εταιρειών Moderna και Pfizer, με το καθένα να στρατολογεί δεκάδες χιλιάδες εθελοντές προκειμένου να επαληθεύσει ότι οι δόσεις του εμβολίου του είναι ασφαλείς και ότι αποτρέπει τη νόσηση από τον Covid-19.

Οι τρεις εταιρείες δήλωναν μέχρι σήμερα ότι αναμένουν αποτελέσματα πριν από το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2021 και άρχισαν να παρασκευάζουν εκατομμύρια δόσεις εκ των προτέρων, στην περίπτωση που θα ήταν αποτελεσματικά.

Η AstraZeneca έχει προπωλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις σε πολλές χώρες στον κόσμο, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον από τους ανταγωνιστές της.

Το Μεξικό, το οποίο εμπλέκεται, όπως και η Αργεντινή, στην παραγωγή και τη διανομή στη Λατινική Αμερική του ενδεχόμενου εμβολίου της AstraZeneca, ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξή του μπορεί να καθυστερήσει.

Στις ΗΠΑ, ο Τραμπ υπόσχεται εμβόλιο αυτή τη χρονιά

Donald Trump

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που πενθεί τα περισσότερα θύματα στον κόσμο, ένας αριθμός ειδικών εκφράζει φόβους ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ασκήσει πιέσεις για να εγκριθεί ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, υποψήφιος εκ νέου στις προσεχείς εκλογές, δήλωσε ότι η χώρα του θα διαθέσει ένα εμβόλιο «αυτή τη χρονιά».

Ο αντίπαλός του, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, εξήγησε τη Δευτέρα ότι αυτός θέλει «να δει τι θα πουν οι επιστήμονες», ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους ότι η διαδικασία έγκρισης ενός πιθανού εμβολίου θα στηριχθεί σε επιστημονικά αποτελέσματα.

Απέναντι στην αυξανόμενη πολεμική, οι επικεφαλής εννέα εταιρειών που αναπτύσσουν εμβόλια θέλησαν να καθησυχάσουν το μεγάλο κοινό, υπογράφοντας κοινή δέσμευση να στηριχθούν στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών προτού ζητήσουν έγκριση.

Πηγή: iefimerida.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση