Αρχική Περιβάλλον Ευρωπαϊκές χώρες ζητούν από τη Βραζιλία δράση για την αποψίλωση του Αμαζονίου

Ευρωπαϊκές χώρες ζητούν από τη Βραζιλία δράση για την αποψίλωση του Αμαζονίου

0
Αμαζονίου φωτιές
Διαφήμιση

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προτρέπουν τη Βραζιλία να καταπολεμήσει την αποψίλωση στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Σε επιστολή στον Αντιπρόεδρο Χάμιλτον Μουράο, η ένωση εταιρικής σχέσης του Άμστερνταμ (ADP), υπογραμμίζει ότι οι κινήσεις προς τα πίσω στην προστασία του περιβάλλοντος απειλούν την επιθυμία της Ευρώπης για βιώσιμα τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

Η ADP περιλαμβάνει τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δανία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες.
Το Βέλγιο υπέγραψε επίσης την επιστολή, αλλά δεν αποτελεί μέρος της εταιρικής σχέσης.

Η διακήρυξη του ADP, υπογράφηκε το 2015 μετά τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού. Όταν διαπιστώθηκε ότι το 24% της κλιματικής αλλαγής προκλήθηκε από αλλαγές στη χρήση γης.

Στόχος της ADP, είναι να παρέχει στην Ευρώπη προϊόντα που είναι βιώσιμα και απαλλαγμένα από την αποψίλωση των δασών.

Η επιστολή επαίνεσε τις προηγούμενες προσπάθειες. Αλλά απαίτησε «πραγματική δράση» και «σταθερή πολιτική δέσμευση» από την κυβέρνηση της Βραζιλίας για την προστασία του Αμαζονίου. Καθώς και των αυτόχθονων κοινοτήτων που ζουν.

Λέει ότι «η αποψίλωση των δασών έχει αυξηθεί με ανησυχητικούς ρυθμούς» τα τελευταία δύο χρόνια. Και οι ανησυχίες από Ευρωπαίους καταναλωτές, επιχειρήσεις και επενδυτές αυξάνονται.

Ο Χάμιλτον Μουράο είπε ότι η Βραζιλία θα μιλήσει με τον Γερμανό πρέσβη και θα οργανώσει μια συνάντηση και με τις άλλες χώρες που υπέγραψαν την επιστολή.

Αμαζονίου φωτιές

Οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Greenpeace άνοιξε ένα τεράστιο πανό στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Η δράση είχε ως στόχο να επιστήσει την προσοχή της ΕΕ στην αποψίλωση των δασών στην περιοχή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπεύθυνη για το 10% της παγκόσμιας αποψίλωσης των δασών.
Πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το ένα πέμπτο της σόγιας και του βοείου κρέατος που εισήχθησαν από τη Βραζιλία προέρχονταν από παράνομα αποψιλωμένη γη.

«Οι πυρκαγιές του Αμαζονίου μπορεί να είναι πολύ μακριά, αλλά η Ευρώπη έχει προσθέσει καύσιμα στις φλόγες, δήλωσε ο Σίνι Ερτζα υπεύθυνος της Greenpeace για τη γεωργία και τα δάση της ΕΕ.

Αγοράζοντας κρέας, σόγια για ζωοτροφές και άλλα προϊόντα από αποψιλωμένες περιοχές, η Ευρώπη συμμετέχει στην καταστροφή του Αμαζονίου και άλλων οικοσυστημάτων.

Οδηγώντας την κατάρρευση του κλίματος και εκθέτοντας μας σε επικίνδυνες ασθένειες όπως το Covid-19».

https://www.instagram.com/p/CE_Sizlj5RQ/

Η Greenpeace καλεί την ΕΕ να θεσπίσει ισχυρούς νόμους. Για να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν πωλείται στην Ευρώπη που τροφοδοτεί την καταστροφή των οικοσυστημάτων. ‘Η συνδέεται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ομάδα περιβαλλοντικής εκστρατείας θέλει επίσης οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απορρίψουν την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Mercosur, η οποία πιστεύει ότι θα επιταχύνει την καταστροφή του Αμαζονίου.

Διαφήμιση