Αρχική Περιβάλλον Πως τα παιδιά, αναγκάζουν την LEGO να καταργήσει τις πλαστικές σακούλες

Πως τα παιδιά, αναγκάζουν την LEGO να καταργήσει τις πλαστικές σακούλες

0
LEGO
Διαφήμιση

Η LEGO αποφάσισε να απαλλαγεί από πλαστικές σακούλες μίας χρήσης από τα κουτιά της. Μετά από σχετικές απαιτήσεις των παιδιών στην εταιρεία.

Η LEGO θα αρχίσει να αντικαθιστά τις πλαστικές συσκευασίες με χάρτινες από το 2021. Ο κατασκευαστής παιχνιδιών τούβλων στοχεύει να γίνει πιο βιώσιμος.

“Έχουμε λάβει πολλές επιστολές από παιδιά σχετικά με το περιβάλλον, λέει CEO της Νίελς Κρίστιανσεν. Που μας ζητούν να αφαιρέσουμε την πλαστική συσκευασία μίας χρήσης.

Εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις εδώ και αρκετό καιρό. Το πάθος και οι ιδέες από τα παιδιά μας ενέπνευσαν για να κάνουμε την αλλαγή”.

Οι χάρτινες σακούλες έχουν ήδη την έγκριση των παιδιών σε ομάδες δοκιμών. Τους άρεσαν επειδή ήταν φιλικά προς το περιβάλλον και εύκολο να ανοίξουν.

Αυτή η αλλαγή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης να διασφαλίσει ότι η συσκευασία της θα είναι βιώσιμη έως το 2025.
Η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση όλων των πλαστικών μίας χρήσης από τα προϊόντα της.

LEGO

Επένδυση στην βιωσιμότητα

Η LEGO δεσμεύτηκε επίσης με επενδύσεις 339 εκατ. ευρώ. Σε πρωτοβουλίες αειφορίας και κοινωνικής ευθύνης. Για την “οικοδόμηση ενός καλύτερου πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές”.

Ο κατασκευαστής τούβλων λέει ότι καθίσταται “όλο και πιο επείγον και σημαντικό” να δοθεί προτεραιότητα στην περιβαλλοντική και κοινωνική δράση.

“Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μελλοντικές γενιές, λέει ο Νίελς Κρίστιανσεν.

Ως εταιρεία που βλέπει τα παιδιά ως πρότυπα μας. Και εμπνεύουμε εκατομμύρια παιδιών. Μας έχουν ζητήσει πιο επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες. Για να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον”.

Εκτός από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εταιρεία πιο φιλικά προς το περιβάλλον, μερικά από τα χρήματα θα διατεθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Για να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν μέσω του παιχνιδιού.

Μέσω συνεργασιών με τη UNICEF, το Save the Children και άλλους τοπικούς οργανισμούς, ελπίζουν να προσφέρουν σε οκτώ εκατομμύρια παιδιά ευκαιρίες να αναπτύξουν δεξιότητες μέσω του παιχνιδιού.

LEGO

Εναλλακτικές λύσεις με βάση τα φυτά

Η LEGO χρησιμοποιεί σήμερα περίπου 90.000 τόνους πλαστικών ετησίως για την κατασκευή προϊόντων της. Το μεγαλύτερο ποσοστό καλύπτει την κατασκευή των τούβλων.

Εάν δεν απορριφθούν σωστά, αυτά τα τούβλα θα μπορούσαν να ζήσουν έως και 1.300 χρόνια στους ωκεανούς μας. Αυτό δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ που δημοσιεύθηκε πριν από λίγους μήνες.

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει σε ένα Κέντρο Βιώσιμων Υλικών εδώ και πέντε χρόνια, αναζητώντας εναλλακτικά υλικά. Όπως πλαστικά με βάση τα φυτά.

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί δύσκολο να συγκολληθούν τα τούβλα με βάση τα φυτά και να διαχωριστούν με τον ίδιο τρόπο.

Μόνο μεταξύ 1%-2% των ανταλλακτικών LEGO – όπως δέντρα και θάμνοι που δεν χρειάζεται να κολλήσουν μεταξύ τους- είναι κατασκευασμένα από πλαστικό που δημιουργήθηκε με ζαχαροκάλαμο.

Η εταιρεία στοχεύει να φτιάξει όλα τα πολύχρωμα παιχνίδια της από βιώσιμα υλικά έως το 2030.

Διαφήμιση