Αρχική COVID-19 Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ελληνική Εβδομάδα Δράσης για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

0
inActionWeek logo

Με στόχο την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, το QualityNet ενώνει την φωνή του με εκατομμύρια οργανισμούς και πολίτες από 193 χώρες. Σε συνεργασία με Θεσμικούς, Επιχειρηματικούς και Κοινωνικούς Φορείς θεσμοθετεί την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τους Παγκόσμιους Στόχους “in action SDGs Week” που  θα υλοποιηθεί από 18 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Συλλογική αφύπνιση για τους Παγκόσμιους Στόχους

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν σε συστράτευση όλους μας ώστε να θέσουμε τους Παγκόσμιους Στόχους στην καρδιά όλων των πλάνων ανάκαμψης. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ, μέρος της παγκόσμιας εβδομάδας κινητοποίησης του ΟΗΕ, είναι επικεντρωμένη στη γενικότερη αφύπνιση για τους Παγκόσμιους Στόχους και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της στη διατήρηση της ζωής και της ευημερίας.

Το QualityNet καλεί σε συνεργασία και συμμετοχή όλους, για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα και ως χώρα. Απευθύνεται σε φορείς, επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, ακαδημαϊκή κοινότητα, κοινωνία πολιτών, σχολική κοινότητα και ενεργούς πολίτες.

Το 2020, αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά που ο κόσμος όπως τον ξέραμε έχει έρθει «πάνω-κάτω» και οι Παγκόσμιοι Στόχοι φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ. Ειδικότερα φέτος, για
πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο κόσμος έχει έναν κοινό στόχο. Έναν στόχο που μας αγγίζει όλους, που αφορά την υγεία μας, τις συνθήκες διαβίωσής μας, την ελευθερία και την ανάπτυξη μας. Όλοι μαζί πρέπει να έχουμε ένα καθολικό σχέδιο για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη από την πανδημία. Με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μπορεί να δημιουργηθεί ένα θετικό πλαίσιο ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, μιας βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας!

Πρεσβευτές των Παγκόσμιων Στόχων

Καλούμαστε όλοι να γίνουμε πρεσβευτές των Παγκόσμιων Στόχων:

  • Επικοινωνώντας τα μηνύματα της καμπάνιας
  • Φτιάχνοντας τα δικά μας μηνύματα
  • Κάνοντας αναρτήσεις και δημιουργώντας σλόγκαν
  • Κάνοντας διαδικτυακές συνομιλίες
  • Υιοθετώντας τους Στόχους στην καθημερινότητα μας ώστε να γίνουν πράξη για τον άνθρωπο και τον πλανήτη

Λάβετε μέρος και γίνετε κρίκος μιας παγκόσμιας αλυσίδας αναρτώντας το δικό σας μήνυμα με χρήση των hagstags:

  • #inactionsdgsweek
  • #ACT4SDGS
  • #GLOBALGOALS

Kαταγράψτε τις δράσεις που κάνετε ή θα κάνετε για να στηρίξετε ένα βιώσιμο μέλλον στην www.inactionsdgsweek.gr

Δείτε τις δράσεις για Ενεργούς Πολίτες στην: https://inactionforabetterworld.com/sdgs- week-2020-energos-politis/ και για Υπεύθυνους Οργανισμούς στην
https://inactionforabetterworld.com/sdgs-week-2020-ypeythinos-organismos/

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ είναι η αφετηρία ενός ετήσιου προγράμματος δράσεων και πρωτοβουλιών και αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας in action for a better world/ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, που βραβεύθηκε στα European Sustainability Awards 2019. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας και αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ και υποστηρίζεται από πλήθος Φορέων που λειτουργούν ως στρατηγικοί συνεργάτες της πρωτοβουλίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.inactionsdgsweek.gr

post καμπάνιας

 

Υπενθυμίζουμε ότι το Quality Net Foundation αποτελεί έναν εξειδικευμένο Οργανισμό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που από το 1997 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με στόχο την υποστήριξη ενός Βιώσιμου μέλλοντος, μέσω της δημιουργίας μιας Βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας που αναπτύσσεται με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή, ως ο κύριος μοχλός για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής τόσο για τις σημερινές όσο και μελλοντικές γενιές.

Δείτε περισσότερα στο www.qualitynetfoundation.org., www.inactionforabetterworld.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here