Αρχική COVID-19 Έκτακτο:Μέτρα και στη Λέσβο-Νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Έκτακτο:Μέτρα και στη Λέσβο-Νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

 

Συνολικά 284 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα,ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).Στο μεταξύ, μετά την Μύκονο και την Χαλκιδική τώρα και η Λέσβος τίθεται σε καθεστώς  αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

 Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 284 νέα κρούσματα  της πανδημίας του κορονοϊού,που καταγράφηκαν σήμερα 23/08/20, μόλις  17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664 (ημερήσια μεταβολή +3.4%), εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

  • 1852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (74.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
  • 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα εκ των οποίων 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λέσβος

Μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Μυτιλήνη, ολόκληρο το νησί τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 τιθονται σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα:

Διαφήμιση