Αρχική Ευζωία Η Μαύρη Δευτέρα

Η Μαύρη Δευτέρα

0
Cinderella sisters
Διαφήμιση
“Και τώρα τα κεφάλια μέσα! Καλό Χειμώνα”

Κάποιες μέρες του μήνα είναι δύσκολες. Κάποιες μέρες του χρόνου ακόμα πιο δύσκολες. Και είναι και μια Δευτέρα που είναι η χειρότερη της χρονιάς. Την ξέρετε αυτή τη μέρα. Δεν πρόκειται για μια ακόμα μίζερη Δευτέρα, αλλά για την καταραμένη Μαύρη Δευτέρα της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ενός λεπτού σιγή…

first day @ school

Πρώτη μέρα στο σχολείο. Σκοτώνω άνθρωπο. Το μόνο παιδάκι με ποδιά. Αυτό λέω μόνο.

Είναι η Μαύρη Δευτέρα που θα θυμηθείτε τι σημαίνει ξυπνητήρι, που δεν θα ξυπνήσετε για πρωϊνό ή για μπάνιο. Είναι η μέρα που δεν θα λιαστείτε στην παραλία, δεν θα παίξετε με τα κουβαδάκια των παιδιών σας στην άμμο, δεν θα διαβάσετε περιοδικά, δεν θα βάλετε αντηλιακό στην πλάτη του φίλου σας, δεν θα αφεθείτε ανάσκελα στη θάλασσα ατενίζοντας το μπλε του ουρανού.  Είναι η μέρα που θα θυμηθείτε με το ζόρι τι σημαίνει email, προθεσμία, online σύσκεψη.

Η Μαύρη Δευτέρα χαρακτηρίζεται από την κατάρα «Καλό Χειμώνα» ή ακόμα χειρότερα το «Και τώρα κεφάλια μέσα». Όποιος μου λέει κυρίως το δεύτερο, μπαίνει αυτόματα στη λίστα των εχθρών μου.

Μοιράζομαι μαζί σας τον πόνο μου και συνταγές παρηγοριάς. Ξεκινάω με τα συμπτώματα και συνεχίζω με την αγωγή.

Προηγούμενο βράδυ

Το καλό που σας θέλω, φροντίστε να έχετε γυρίσει από τις διακοπές σας μια μέρα πριν. Όχι στις 12 τα μεσάνυχτα Κυριακής και Δευτέρα πρωί δουλειά. Αυτό είναι σίγουρος θάνατος. Αφιερώστε μία ολόκληρη Κυριακή σε πλυντήρια, μπάνιο-λούσιμο-αποτρίχωση-ενυδάτωση, να συνέλθετε και να γίνετε άνθρωπος. Οργανωθείτε για το κακό που σας περιμένει. Έχετε έτοιμα ρούχα, παπούτσια, τσάντα. Ας είναι η ενδυματολογική μετάβαση στην πραγματικότητα ομαλή, για να μην έχετε το σοκ «από το παρεό και τη σαγιονάρα, στο σακάκι. Βάλτε κάτι απλό, βαμβακερό, χαλαρό αλλά και σικ, κοσμήματα από τις διακοπές. Έτσι για συναισθηματικούς λόγους, μην τα αποχωριστείτε ακόμα.

Πρωϊνό ξύπνημα

negative girl

 Ξυπνητήρι ξανά θα στο πω, σε μισώ, σε μισώ, σε μισώ!

Προτείνω ο πρώτος ήχος που θα ακούσετε να είναι νότες μουσικής και όχι ο μονότονος ήχος του κινητού ή τα ουρλιαχτά της μαχητικής δημοσιογραφίας με τις λυπητερές ειδήσεις αυτής της περιόδου. Επίσης αποφεύγω τον ήχο με τα πουλάκια που έχει το ξυπνητήρι μου, γιατί κινδυνεύω να αφεθώ στον ύπνο του δικαίου, με όνειρα ότι βρίσκομαι στην εξοχή.

Σημαντικότατο, βάζετε ξυπνητήρι ένα τέταρτο νωρίτερα, για να έχετε την ψευδαίσθηση του δεκαπεντάλεπτου χουζουρέματος (πατάτε το snooze 3 φορές).

Σηκωθείτε εγκαίρως έτσι ώστε να έχετε το περιθώριο μιας ώρας για να προετοιμαστείτε. Και λίγο λέω, γιατί όλο και κάπου θα χασομερήσετε, όλο και κάτι θα ξεχάσετε να πάρετε φεύγοντας. Κάντε δώρο στον εαυτό σας το αγαπημένο σας πρωϊνό, ψωμί, μέλι, κρουασάν, ότι σας αρέσει πιο πολύ. Διαβάστε το βιβλίο σας ή ένα περιοδικό καθώς τρώτε, έστω και για 5 λεπτά.

Ο γολγοθάς της διαδρομής

Οπλιστείτε με υπομονή. Αν πάρετε μετρό ή λεωφορείο, οπωσδήποτε μάσκα! Εγώ φοράω και πλαστικά γάντια για να πιάνομαι, τα οποία πετάω μετά (στο καλάθι των αχρήστων, όχι στο δρόμο).  Αν οδηγείτε, πάση θυσία αποφεύγετε διαπληκτισμούς, βρισίδια, μούντζες και λοιπές χειρονομίες προς τους φίλους οδηγούς. Παίξτε το Δαλάι Λάμα και με ζεν χαμόγελο, αγνοήστε το χαμό γύρω σας. Για σήμερα μόνο. Από αύριο, αφήστε το θηρίο ελεύθερο.

09.00 – 11.00

Καφές, κατά προτίμηση όπως ακριβώς τον πίνατε στην παραλία, για να μένετε γευστικά κοντά στις παλιές καλές μέρες.

Πάρτε τηλέφωνο όλες σας τις φίλες και όλους σας τους φίλους που έχουν γυρίσει για να αλληλοπαρηγορηθείτε.

Κανονίσετε να βρεθείτε όπως είναι δυνατόν, ακόμα και διαδικτυακά. Αν έχετε το κουράγιο τηλεφωνήστε και σε αυτούς που είναι ακόμα διακοπές για να τους ξυπνήσετε, αν και αυτό μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ γιατί μπορεί να τύχει να ακούσετε το γλυκό ήχο των κυμάτων στην παραλία και θα πάθετε ολοήμερη κατάθλιψη.

11.00 – 12.00

Με ένα διπλό εσπρέσο, βουτήξτε στα σκοτεινά νερά των 300 emails που περιμένουν σαν κατακόκκινα κοράκια. Μην σηκώσετε τηλέφωνα, κινητά και ακίνητα και ΜΗΝ ανοίξετε Instagram.

Καταγράψτε μία-μία σε λίστα τις δουλειές. Θα είναι ένα τεράστιο βουνό. Προγραμματίστε πώς θα το ανεβείτε, βήμα-βήμα. Αν είναι κάτι που πρέπει να γίνει εδώ και τώρα σημειώστε το ξεχωριστά.

12.00 – 13.00

Ασχοληθείτε με τα σημαντικά και επείγοντα. Συνεχίστε να μην απαντάτε όταν χτυπάει το τηλέφωνο, στην άλλη γραμμή κρύβονται καινούργιοι εχθροί με άπειρα φαρμακερά βέλη και δουλειές να σας τα χώσουν με χαιρεκακία, τώρα που γυρίσατε. Αν υπάρχει δίπλα σας παράθυρο, κατεβάστε τις περσίδες να μην μπαίνει φως και σας θυμίζει ηλιοθεραπεία.

13.00 – 14.00

Κοινωνικοποιηθήτε. Τις κατάρες τύπου «Καλό Χειμώνα» τις αντιμετωπίζουμε με ειρωνικό χαμόγελο. Έχουμε έτοιμη ατάκα «Καλά Χριστούγεννα». Στο ανεκδήγητο «Και τώρα κεφάλια μέσα» χτυπάτε πίσω αλύπητα: «Επίσης».

14.00 – 15.00

14101652_10153921988432794_2081571665_n

Ήρθε η ευλογημένη ώρα για διάλειμμα για σάντουιτς ή κάτι ελαφρύ, γιατί δεν θέλετε να ροχαλίζετε με βαρύ στομάχι πάνω στο γραφείο.

Αν τύχει και σερφάρετε στα social media, έχετε δίπλα σας και ένα πακέτο χαρτομάντηλα είτε για να σκουπίζετε τα δάκρυά σας είτε για να τα σκίζετε από τα νεύρα σας. Υπάρχουν πολλοί σαδιστές που ποστάρουν φωτογραφίες διακοπών μέχρι την 28η Οκτωβρίου.

15.00– 16.00

Είναι μια ώρα δύσκολη, του μεσημεριού η ώρα. Έχετε έτοιμο τον 14ο καφέ. Πηγαίνετε ανά δεκάλεπτο στην τουαλέτα για να ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας.

Μην κοιτάτε την οθόνη για πολύ, υπάρχει κίνδυνος να αποχαυνωθείτε και να τραυματιστείτε αφήνοντας το κεφάλι σας να πέσει. Απασχοληθείτε με οτιδήποτε σας κρατάει ξύπνια/ξύπνιο, ακόμα κι’ αν σας σπάει τα νεύρα.

16.00 – 16.30

Σιγά-σιγά ξυπνάτε… Οργανώστε τις δουλειές της επόμενης μέρας, γιατί κάποια στιγμή πραγματικά θα μπει το κεφάλι μέσα. Απαντήστε στα emails που αγνοούσατε όσο χαζεύατε και χασμουριόσαστε.

16.30 – 17.30

Κοινωνικοποίηση νο. 2, με στόχο τον επαγγελματισμό. Δεν μιλάτε για διακοπές, αλλά για δουλειές (τρόπος του λέγειν). Δείχνετε όλο σας το ενδιαφέρον και το ζήλο για όποιο μαρτύριο σας περιμένει τις επόμενες μέρες, μήνες, χρόνια. Με το πιο σοβαρό σας ύφος, you mean business. Σα να μην πέρασε μια μέρα. Και αφού τα καταφέρετε και τους πείσετε…

16.30 – 18.00

… γίνετε αόρατη/ αόρατος. Με ελαφρά πηδηματάκια, χωρίς να χαιρετήσετε, απομακρυνθείτε αθόρυβα, σαν γάτα.

Η Μαύρη Δευτέρα τελείωσε.

Πάρτε βαθιά αναπνοή.

Έρχεται η Μαύρη Τρίτη και είναι ακόμα πιο δύσκολη γιατί δεν είναι παρά μόνο Τρίτη, ούτε Πέμπτη, ούτε Παρασκευή.

Κουράγιο. Δεν είστε μόνοι.

Πηγή: survivalbox.gr

αρθρογράφος: Ino Cohen

Διαφήμιση