Αρχική COVID-19 Εκτόξευση κρουσμάτων στα 203 – ημερήσιο ρεκόρ για την Ελλάδα

Εκτόξευση κρουσμάτων στα 203 – ημερήσιο ρεκόρ για την Ελλάδα

0
Άλιμος - Πηγή: sofokleousin.gr
Άλιμος - Πηγή: sofokleousin.gr
Διαφήμιση

Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα σε 203 το τελευταίο 24ωρο, με συνέπεια ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων για τη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.

Από αυτά, μόνο τα 29 αφορούν ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Πέραν αυτών, τα 38 αφορούν την Π.Ε. Αττικής, τα 35 την Π.Ε. Θεσσαλονίκης και τα 50 την Π.Ε. Χαλκιδικής που είναι συνδεόμενα με το εργατικό δυναμικό σε εργοστάσιο ελιάς. Στην Π.Ε. Λάρισας καταγράφηκαν 8 και στην Π.Ε. Κέρκυρας 7.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αύξηση και στον αριθμό των διασωληνομένων συμπολιτών μας, στους 22.  Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μας προειδοποίησαν

Παράλληλα ο δείκτης RT ή RO έχει ανέβει πάνω από 1, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου, αφού αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο που νοσεί, τη μεταφέρει σε πάνω από 1 άτομο.

Χαρακτηριστικά, το βράδυ του Σαββάτου ο επιδημιολόγος, κ. Σύψας, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, μίλησε για “βαρύ επιδημιολογικό φορτίο”, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ νωρίτερα η κυρία Παγώνη είχε επισημάνει επίσης, πόσο σημαντικό είναι να μη ξεκινήσουν μαζικές διασωληνώσεις και ξεφύγουν τα πράγματα. Αλλά και ότι τα αποτελέσματα αυτού που συμβαίνει τώρα, θα φαίνονταν σε 10 με 15 ημέρες -τη περίοδο δηλαδή που μεσολαβεί έως να εκδηλωθούν τα συμπτώματα-

Και οι δύο επιστήμονες, μιλώντας με τα χθεσινά δεδομένα….

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση