Αρχική COVID-19 Τα κοινά μέτρα αξιολόγησης Covid-19 που προτείνει ο ΠΟΥ

Τα κοινά μέτρα αξιολόγησης Covid-19 που προτείνει ο ΠΟΥ

0
Covid 19
Διαφήμιση

Τα μέτρα αξιολόγησης σε ένα νέο ξέσπασμα του Covid-19 δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα μέτρα κατάρτισε ομάδα εργασίας. Και αφορούν τον κλινικό χαρακτηρισμό και τη διαχείριση του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης για τον κορονοϊό.

Η ομάδα συγκέντρωσε δεδομένα από τις κλινικές μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αλλά και από άλλους ερευνητές, ώστε να καθορίσει τα βασικά μέτρα έκβασης των ασθενών με Covid-19.

Σε διεθνές διαδικτυακό φόρουμ αναπτύχθηκε και συμφωνήθηκε ένα ελάχιστο σύνολο κοινών μέτρων έκβασης. Που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Lancet Infectious Diseases.

Οι πολιτικές των μέτρων που προτείνει ο ΠΟΥ

Η ομάδα προτείνει ένα σύνολο 50 δράσεων, στο πλαίσιο διαχείρισης ενός νέου ξεσπάσματος. Η διαβούλευση προτείνει έξι πολιτικές, που θα στηριχτούν οι δράσεις.

  1. Οι παρεμβάσεις και τα μηνύματα πρέπει να βασίζονται σε επιστήμη και αποδεικτικά στοιχεία. Και οι πολίτες να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο προστασίας τους, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  2. Η γνώση θα πρέπει να μεταφραστεί σε ενεργά μηνύματα αλλαγής συμπεριφοράς. Να παρουσιάζονται με τρόπους κατανοητούς και προσιτούς σε όλα τα άτομα σε όλα τα μέρη όλων των κοινωνιών.
  3. Οι κυβερνήσεις να απευθύνονται σε κοινότητες. Για να διασφαλίσουν ότι οι ανησυχίες τους και οι ανάγκες πληροφόρησης κατανοούνται, προσαρμόζοντας συμβουλές και μηνύματα για να απευθυνθούν στο κοινό που εκπροσωπούν.
  4. Για να ενισχυθεί η ανάλυση και η πληροφορία, θα πρέπει να δημιουργηθούν στρατηγικές εταιρικές σχέσεις σε όλους τους τομείς. Συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των τομέων των κοινωνικών μέσων και της τεχνολογίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.
  5. Οι υγειονομικές αρχές να διασφαλίσουν ότι αυτές οι ενέργειες ενημερώνονται από αξιόπιστες πληροφορίες.
  6. Να αναπτυχθούν περαιτέρω προσεγγίσεις διαχείρισης της επιδημίας από εμπειρίες ασθενών. Αυτό θα υποστηρίξει την ετοιμότητα και αντίδραση για την ενημέρωση του μετριασμού του κινδύνου.

Ο ΠΟΥ προτρέπει τους ερευνητές να συμπεριλάβουν αυτά τα βασικά στοιχεία και να τα αναφέρουν. Τόσο στις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και σε μελλοντικές μελέτες. Ώστε να επιταχυνθεί η συγκέντρωση δεδομένων.

Διαφήμιση