Αρχική COVID-19 Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ κορονοϊού σε τουρίστες

Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ κορονοϊού σε τουρίστες

0
κρούσματα- αεροδρόμιο κορονοϊός
Διαφήμιση

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα από τεστ κορονοϊού σε τουρίστες, με το άνοιγμα της χώρας μας στις πτήσεις εξωτερικού. Πρόκειται για 250 τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της ημέρας θα ανακοινώνονται συνεχώς τα αποτελέσματα των τουλάχιστον 6.500 ελέγχων που έγιναν σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος είναι να εντοπιστούν έγκαιρα τα περιστατικά μόλυνσης ξένων επισκεπτών από κορονοϊό.

Πως επιλέγονται οι ταξιδιώτες που υποβάλλονται σε τεστ

Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ κορονοϊού σε τουρίστες

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην χώρα μας στους ξένους επισκέπτες γίνονται βάσει ενός έξυπνου λογισμικού. Και ενός ειδικού αλγόριθμου που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας. Αυτή θα ισχύει έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Οι ταξιδιώτες με την συμπλήρωση του PLF δίνουν πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης. Τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το έντυπο.

Τις πληροφορίες αυτές επεξεργάζεται ένας αλγόριθμός και έτσι προκύπτει αν ο επιβάτης εμφανίζει χαμηλή ή υψηλή πιθανότητα να νοσεί από τον κορονοϊό.

Διαφήμιση