Αρχική Μεταφορές Μετρό Αθήνας: Στις 6 Ιουλίου ξεκινάει για Πειραιά!

Μετρό Αθήνας: Στις 6 Ιουλίου ξεκινάει για Πειραιά!

0
μετρο πειραιας
Διαφήμιση

Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε, δεν ανεβοκατέβουμε τις κυλιόμενες σκάλες του και δεν χτυπήσουμε την επαναφορτιζόμενη κάρτα μας στα ολοκαίνουργια αυτόματα μηχανήματά του, αν δεν εγκαινιάσουμε τις μάσκες μας και πάει λέγοντας, δεν θα το πιστέψουμε.

Ο λόγος για το πρώτο μισό της επέκτασης της Γραμμής Μετρό προς Πειραιά -με τους σταθμούς ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ– που σύμφωνα με πληροφορίες του έγκριτου site ypodomes.com θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Χωροθέτηση

ΜΜΜ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ βρίσκεται στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας, ο σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ είναι στην πλατεία Ελευθερίας και ο σταθμός ΝΙΚΑΙΑ είναι στην πλατεία Ελ. Βενιζέλος, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Στους 3 σταθμούς από την πρώτη μέρα θα λειτουργεί το σύστημα του “έξυπνου ηλεκτρονικού εισιτηρίου και προσωρινά αντί για πύλες στις εισόδους θα υπάρχουν τα ακυρωτικά μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί στα λεωφορεία.

Εξυπηρέτηση

Μετρό Αθήνας: Στις 6 Ιουλίου ξεκινάει για Πειραιά!

Το νέο τμήμα Αγία Μαρίνα-Νίκαια συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του αθηναϊκού μετρό δίνοντας απευθείας πρόσβαση στο Σύνταγμα, την Ομόνοια, τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.Οι επιβάτες και ο χρόνος

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αττικό Μετρό 60.000 άτομα θα χρησιμοποιούν καθημερινά τις νέες γραμμές, αριθμός που θα ανέβει στα 130.000 με την ολοκλήρωση της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο.

Η λειτουργία της επέκτασης μέχρι τη Νίκαια θα συνδυαστεί με την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τις παραπάνω περιοχές με την Αθήνα και τη δρομολόγηση μικρότερων διαδημοτικών γραμμών που θα καταλήγουν στους νέους σταθμούς.

Σε 14 λεπτά

Εργασίες μετρό

Η απόσταση από τη Νίκαια μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε μόλις 14 λεπτά έναντι μίας ώρας και πλέον που είναι σήμερα σε ώρες αιχμής και θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται καθημερινά.

Το ίδιο θα συμβεί μόλις λειτουργήσει και η επέκταση μέχρι το Δημοτικό Θέατρο καθώς η απόσταση θα είναι μόλις 5 λεπτά από περίπου 40 λεπτά σε ώρες αιχμής. Η απόσταση Νίκαια-Αεροδρόμιο θα καλύπτεται σε περίπου 55-60 λεπτά.

Διαφήμιση