Αρχική COVID-19 Πάνω από 60.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, σε 24 ώρες

Πάνω από 60.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, σε 24 ώρες

0
κορονοϊού
Διαφήμιση

Νέο ρεκόρ με πάνω από 60.000 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό σε 24 ώρες, καταγράφουν οι ΗΠΑ.
Τα στοιχεία αφορούν χθες Τρίτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).
Πρόκειται για επίπεδο ρεκόρ αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα.

  • Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 2.963.244 – ο υψηλότερος στον κόσμο.
  • Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 130.751 – ο υψηλότερος στον κόσμο.

Πάνω από 60.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, σε 24 ώρες

24 πολιτείες με ανησυχητικά υψηλά ποσοστά μόλυνσης

Περίπου 24 πολιτείες είχαν επίσης ανησυχητικά υψηλά ποσοστά μόλυνσης σε τεστ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Σημάδι ότι οι προσπάθειες για τον έλεγχο της μετάδοσης του κορονοϊού έχουν αποτύχει σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

  • Η Καλιφόρνια, η Χαβάη, το Μισσούρι, η Μοντάνα, η Οκλαχόμα και το Τέξας χθες Τρίτη κατέγραψαν ημερήσια ρεκόρ για νέες περιπτώσεις.
    Μόνο στο Τέξας, ο αριθμός των νοσοκομειακών ασθενών υπερδιπλασιάστηκε σε μόλις δύο εβδομάδες.
  • Στη Φλόριντα, τα νοσοκομεία σε 25 από 67 νομούς ανέφεραν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σε πλήρη χωρητικότητα.
  • Στην Αριζόνα, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν από τεστ αυξήθηκαν 26% από 28 Ιουνίους έως τις 5 Ιουλίου.

Που αποδίδει τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων ο Ντόναλντ Τραμπ

κορονοϊός

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πίεσε για επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας και προέτρεψε τους Αμερικανούς να επιστρέψουν στις κανονικές τους ρουτίνες.

Τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων τον αποδίδει στο ότι γίνονται πολλά τεστ. Αλλά αρκετοί υγειονομικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.

Κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα στην πανδημία του κορονοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε χθες Τρίτη επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Οργανισμό. Οι ΗΠΑ ήταν ο κυριότερος χρηματοδότης του ΠΟΥ.

Διαφήμιση