Αρχική COVID-19 ΠΙΣ: Η τήρηση μέτρων το “κλειδί” για ασφαλή τουριστική περίοδο

ΠΙΣ: Η τήρηση μέτρων το “κλειδί” για ασφαλή τουριστική περίοδο

0
καλοκαίρι

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, αλλά και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελεί το βασικό κλειδί για την προφύλαξη της χώρας μας έναντι του κορωνοϊού, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

“Οι πολίτες θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για τους τουρίστες” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ, ο εργαστηριακός έλεγχος δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί στο σύνολο των τουριστών που θα φθάνουν στη χώρα μας, αφού με βάση τους σημερινούς υπολογισμούς, εκατομμύρια τουρίστες θα περάσουν τις πύλες της χώρας μας. 

Επιπρόσθετα αναφέρει, ότι το ίδιο το τεστ δεν διασφαλίζει ότι ένας πολίτης ή επισκέπτης δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συχνά ένα αρνητικό τεστ μπορεί να θετικοποιηθεί αργότερα! Ενώ, ο ΠΙΣ εκτιμά ως υπαρκτή την πιθανότητα να υπάρξουν αυξημένα κρούσματα του ιού στη χώρα μας και αυτό απεδείχθη πρόσφατα όταν σε 1300 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ταξιδιώτες που έφθασαν στη χώρα μας, βρέθηκαν 30 τεστ θετικά στον ιό

Να σημειωθεί ότι με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων, φέτος αναμένουμε 5 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ με βάση το καλύτερο σενάριο ο αριθμός μπορεί να φθάσει τα 10 εκατομμύρια. Κατά την περσινή τουριστική περίοδο κατεγράφησαν 33 εκατομμύρια τουρίστες.

Η χρήση μάσκας

Σε ότι αφορά στη μάσκα, όπου υπάρχει σύσταση για τη χρήσης της και πολύ περισσότερο ισχυρή σύσταση, δε σημαίνει προαίρεση αλλά αναγκαιότητα για την προστασία τόσο τη δική μας, όσο και της δημόσιας υγείας. Με τον τρόπο αυτό η αναπόφευκτη κυκλοφορία του ιού λόγω του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας, θα συναντά διαρκώς φράγματα και θα περιορίζεται. 

ΠΙΣ: Η τήρηση μέτρων το

Η συμβολή του ΠΙΣ

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει πρόταση για το πως θα πρέπει να λειτουργούν οι γιατροί στα καταλύματα. Την πρόταση που έστειλε και στο υπουργείο Τουρισμού, με την πρόσκληση να υιοθετηθεί από την πλευρά των ξενοδόχων. Παράλληλα, ο ΠΙΣ έχει διατυπώσει προτάσεις και για την ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων εντός του κκαλοκαιριού. Ενώ, προτίθεται στο σύνολό του να συμβάλει για να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι. 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here