Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Θανάτωση ολόκληρης μονάδας μινκ στη Δανία

Κορονοϊός: Θανάτωση ολόκληρης μονάδας μινκ στη Δανία

0
Μινκ wiktionary
Διαφήμιση

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση για τη διάγνωση μινκ θετικών στο νέο κορονοϊό σε εκτροφείο στη Δανία, θα ακολουθήσει η θανάτωση όλων των άτυχων ζώων. Η ανακοίνωση έγινε επίσημα από την αρμόδια αρχή για θέματα κτηνιατρικής και τροφίμων της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι δυστυχώς τα μινκ κόλλησαν από τους ανθρώπους που τα διαχειρίζονται.

Συγκερκιμένα, τα μινκ στη Δανία υπεβλήθησαν σε τεστ όταν ένας άνθρωπος που είχε σχέση με τη μονάδα βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. Έτσι, λοιπόν πιστεύεται ότι η νόσος εξαπλώθηκε μέσω του ανθρώπου.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μονάδα μινκ είναι ναι μεν η πρώτη για την οποία γίνεται διάγνωση στη Δανία, αλλά έπεται αντίστοιχου ξεσπάσματος νέου κορονοϊού στην Ολλανδία, όπου 13 μονάδες εκτροφής μινκ έλαβαν εντολή να θανατώσουν περίπου 570.000 ζώα, καθώς κάποια από αυτά διαγνώσθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τη δανέζικη ανακοίνωση, “Η κυβέρνηση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους ότι τα μινκ που βρίσκονται στη μονάδα που έχει προσβληθεί θα θανατωθούν για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πιθανής εξάπλωσης της ασθένειας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση