Αρχική Επιλεγμένα Η Ελλάδα διεθνής πολιτιστικός προορισμός – Συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Εθνικού Θεάτρου

Η Ελλάδα διεθνής πολιτιστικός προορισμός – Συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Εθνικού Θεάτρου

0
ΕΟΤ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Θεάτρου υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου, με στόχο τόσο την προβολή της χώρας μας ως διεθνούς πολιτιστικού προορισμού, ιδιαίτερα στο χώρο του θεάτρου, όσο και τη συντονισμένη διεθνή προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα των προσφερόμενων στην Ελλάδα μοναδικών εμπειριών πολιτιστικού περιεχομένου.

Η συνεργασία υπογράφηκε από την κα Άντζελα Γκερέκου, τον Πρόεδρο του Εθνικού Θεάτρου, κο Βασίλης Πουλαντζά και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του, κο Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ και οι τρεις αναφέρθηκαν στην ανάγκη μιας «πανδημίας πολιτισμού» και της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων των δύο φορέων.

Η σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού είναι το πιο δυνατό στοιχείο της χώρας

Μετά την υπογραφή του μνημονίου η κα Γκερέκου, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Εθνικού Θεάτρου, χαρακτήρισε τη συνεργασία αυτή πολύ σημαντική αφού «η σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού είναι το πιο δυνατό στοιχείο της χώρας και το Εθνικό Θέατρο, με τον εμβληματικό του ρόλο, αποτελεί τον καταλληλότερο θεσμό για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας τουρισμού.

Ένα είδος τουρισμού που μπορεί να καταστεί, ιδιαίτερα φέτος, ένας πολύ ισχυρός πόλος έλξης και σημαντική αφορμή για τους Έλληνες, καθώς θα ενισχυθεί σημαντικά ο εσωτερικός τουρισμός, αλλά και τους ξένους επισκέπτες να ταξιδέψουν στην ασφαλή υγειονομικά Ελλάδα, με την τήρηση ασφαλώς όλων των μέτρων προστασίας».

Η Ελλάδα διεθνής πολιτιστικός προορισμός - Συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Εθνικού Θεάτρου
.

Επίσης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε πως «ο Οργανισμός προτίθεται να προωθήσει και να προβάλλει όλες τις δράσεις του Εθνικού Θεάτρου και άλλων πολιτιστικών φορέων, μέσω των social media που διαθέτει, του portal visitgreece.gr και των Υπηρεσιών του σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να προκαλέσει τον ενδιαφέρον των ξένων τουριστών να επισκεφθούν τη χώρα μας και να χαρούν τις ομορφιές της, με αφορμή μία θεατρική παράσταση ή άλλη πολιτιστική δράση.

Άλλωστε, πρόκειται για βιωματικό τουρισμό, άξονα που θα κινηθούμε συστηματικά το επόμενο διάστημα, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται ο πολιτιστικός τουρισμός. Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν επαφές και με τους T.Os προκειμένου να εντάξουν στα πακέτα τους πολιτιστικές εκδηλώσεις στη χώρα μας».

Από την πλευρά του, ο κος Λιγνάδης επισήμανε πως «το Εθνικό Θέατρο επιδίωξε από την αρχή τη συνεργασία του με τον ΕΟΤ, αφού ο τουρισμός μπορεί να γίνει και ένας εκπαιδευτικός πολιορκητικός κριός. Το θέατρο, γενικότερα, μπορεί να συμβάλλει πολύ σημαντικά στο τουριστικό προϊόν με δράσεις που θα έχουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα απευθύνονται εξίσου στους ξένους και τους Έλληνες τουρίστες. Ο ιός είναι μεταδοτικός, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο μεταδοτικό από την τέχνη και το θέατρο. Και εμείς σκοπεύουμε να την μεταδώσουμε».

Οι κύριοι άξονες

Τέλος, ο κος Πουλαντζάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του ΕΟΤ και του Εθνικού Θεάτρου, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα επωφελή και για τους δύο φορείς.
Σημειώνεται ότι, με βάση το μνημόνιο, η συνεργασία των δύο φορέων θα έχει ως κύριους άξονες:

  • Την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους, καθώς και με τρίτους φορείς, για την προβολή και διανομή σχετικού έντυπου, οπτικοακουστικού και διαδικτυακού υλικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Τη δυνατότητα παρουσίας του ΕΟΤ σε δράσεις και συμμετοχές του Εθνικού Θεάτρου στην Ελλάδα
    και το εξωτερικό, που μπορούν να αποδειχθούν επωφελείς για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και παρακολούθησης παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου από προσκεκλημένους του ΕΟΤ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και ιδίως αναφορικά με ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) και άλλες δράσεις
    του Υπηρεσιών του στο εξωτερικό.
  • Την προβολή των βίντεο και άλλου διαφημιστικού υλικού του ΕΟΤ σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και αντίστοιχα του προωθητικού υλικού του Εθνικού Θεάτρου στις εκθέσεις όπου συμμετέχει ο ΕΟΤ.
  • Τον σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων διεθνούς εμβέλειας για την προβολή της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας ως πολιτιστικού προορισμού.
  • Την κατά περίπτωση υποστήριξη του ΕΟΤ σε θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, στην αγγλική ή άλλες γλώσσες, καθώς και σε θεατρικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένους τόπους ιστορικής σημασίας και αναφοράς.

*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here