Αρχική Περιβάλλον Toποθετήθηκαν οι πρώτες ουασιγκτόνιες στην Βάρκιζα (φωτογραφίες)

Toποθετήθηκαν οι πρώτες ουασιγκτόνιες στην Βάρκιζα (φωτογραφίες)

0
Toποθετήθηκαν οι πρώτες ουασιγκτόνιες στην Βάρκιζα
Διαφήμιση

Τοποθετήθηκαν πριν κάποιες μέρες οι δέκα πρώτες ουασιγκτόνιες στη νησίδα της παραλίας της Βάρκιζας, σύμφωνα με προγραμματισμένη μελέτη της διεύθυνσης πρασίνου και περιβάλλοντος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επέκταση πρασίνου στην περιοχή.

«Αντικαθιστούμε και εμπλουτίζουμε το πράσινο και συνεχίζουμε», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δήμος Βαμβασάκης.

Τι είναι η Ουασιγκτόνια (Washingtonia robusta)

Η ουασιγκτόνια είναι μεγάλο φοινικοειδές δέντρο ταχείας ανάπτυξης. Φτάνει σε μέγιστο ύψος τα τριάντα μέτρα και διάμετρο τα εννέα μέτρα. Έχει πράσινα παλαμοειδή και πτεροσχιδή φύλλα με αγκαθωτούς μίσχους και τριχωτές άκρες, ενώ ο κορμός του δεν έχει τρίχες. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού αναπτύσσονται μεγάλες ταξιανθίες με πολυάριθμα λευκά κρεμ έως υποκίτρινα άνθη, οι οποίες διακλαδισμένες εκτείνονται πέρα από τα φύλλα σε μήκος δύο έως τριών μέτρων. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ξηρά, ελαφριά και αμμώδη εδάφη, σε θέσεις με αρκετή ηλιοφάνεια. Απαιτεί προστασία από τους δυνατούς παγετούς και είναι κατάλληλο για παράκτιες περιοχές. Δεν χρειάζεται τακτική άρδευση, παρά μόνο τους θερινούς μήνες.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση