Αρχική Επιχειρείν La Roche-Posay: «Υιοθετεί» σκάφος απορρόφησης πλαστικών της Εναλεία

La Roche-Posay: «Υιοθετεί» σκάφος απορρόφησης πλαστικών της Εναλεία

0
La Roche-Posay
Διαφήμιση

Τη συνεργασία της με τον οργανισμό κοινωνικής ευθύνης, Εναλεία, που προστατεύει τη βιωσιμότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος, ανακοίνωσε η La Roche-Posay, εταιρεία καλλυντικών που έχει ως όραμα για το 2020 την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία με τον οργανισμό Εναλεία θα επισφραγιστεί με την υιοθεσία ενός αλιευτικού σκάφους της Εναλείας από την La Roche Posay που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα βοηθά στην απορρόφηση του πλαστικού από το βυθό. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του έτους θα λάβουν χώρα και άλλες ενέργειες σε συνεργασία του brand και του οργανισμού μοιραζόμενοι κοινές αξίες και την αγάπη για το περιβάλλον. Η συνεργασία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της L’Oreal, Sharing Beauty with All.

La Roche-Posay

Οι εκπρόσωποι του οργανισμού, Γρηγόρης Νίτας και Λευτέρης Αραπάκης (από αριστερά προς τα δεξιά)Οι εκπρόσωποι του οργανισμού, Λευτέρης Αραπάκης και Γρηγόρης Νίτας δηλώνουν ότι «Με την υποστήριξη της La Roche-Posay, μπορούμε να καθαρίζουμε ακόμη περισσότερο πλαστικό από τη θάλασσα και να το εντάσσουμε εκ νέου στην κυκλική οικονομία, κάνοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα πιο βιώσιμο. Οι στόχοι και οι αξίες που έχει η La Roche-Posay, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος συμπίπτουν με τις δικές μας αξίες και δράσεις. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, με γνώμονα τον καθαρισμό ακόμη περισσότερου πλαστικού από τη θάλασσα και την επανένταξή του στην κυκλική οικονομία

 

ANTHELIOS: Σεβασμός στο θαλάσσιο οικοσύστημα

Η La Roche-Posay  έχει ιδιαίτερη σύνδεση με τη θάλασσα και το 2020 αποτελεί χρονιά πρόκληση για το brand, μιας και με τη προϊόντική σειρά Anthelios η επικοινωνία, οι δράσεις αλλά και τα λανσαρίσματα της έρχονται πιο κοντά από ποτέ στο θαλάσσιο οικοσύστημα καθώς όλες οι ανανεωμένες συνθέσεις των αντηλιακών είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Η σειρά αντηλιακών προϊόντων Anthelios -με μεγάλη  αποτελεσματικότητα αντηλιακής προστασίας  και ιδιαίτερα για πολύ ευαίσθητο δέρμα- διακρίνεται γιατί  αξιολογεί σχολαστικά κάθε συστατικό, σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των προϊόντων, εξετάζοντας έτσι  την περιβαλλοντική επίπτωση,. Εκτός από τον οικοτοξικολογικό έλεγχο, από το 1995 η La Roche-Posay εργάζεται, για να επιτύχει φιλόδοξους μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους .

ANTHELIOS: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
La Roche-Posay
Δίχτυα και πλαστικό που η Εναλεία “ψάρεψε” απο τη θάλασσα με ένα από τα συνεργαζόμενα καίκια της.

Τα οργανικά φίλτρα της La Roche-Posay δεν προκαλούν λεύκανση ή μείωση των φωτοσυνθετικών δραστηριοτήτων των συμβιωτικών μικροφυών. Αυτό αποδείχτηκε ακόμα και σε συγκεντρώσεις πολύ υψηλότερες από αυτές που ανευρίσκονται στο φυσικό θαλασσινό νερό. Όλες οι συνθέσεις της σειράς ANTHELIOS δεν έχουν καμία επίπτωση στους θαλάσσιους οργανισμούς.

Οι δεσμεύσεις  της εταιρείας είναι :
  • 100% ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • 50% Ανακύκλωση των πλαστικών σωληναρίων το 2020
  • 100% Ανακυκλωμένο πλαστικό μέχρι το 2025

 

Info:
  • Sharing Beauty with All: Το πρόγραμμα Sharing Beauty with All, ξεκίνησε το 2013. Πλήρως ενσωματωμένο σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου, συνοψίζει τις δεσμεύσεις της L’Oréal σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2020 και αντιμετωπίζει όλες τις επιπτώσεις της: από τον σχεδιασμό των προϊόντων μέχρι και τη διανομή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής ή την προέλευση των συστατικών. Κάθε χρόνο, η L’Oréal επικοινωνεί με διαφάνεια, παρέχοντας στοιχεία, σχετικά με την πρόοδό της.

 

  • Εναλεία: Eίναι κοινωνική επιχείρηση, με όραμα να κάνει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο. Έχει δημιουργήσει την πρώτη σχολή αλιείας στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας 90+ ανέργους από το 2017 και 200+ επαγγελματίες αλιείς. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει τη δράση Mediterannean Clean Up, μέσω της οποίας 35 αλιευτικά σκάφη μέσης αλιείας συλλέγουν 5.000 κιλά πλαστικού από τη θάλασσα κάθε μήνα, ενώ μαζί με άλλα 85 αλιευτικά σκάφη παράκτιας αλιείας συλλέγουν 15.000 κιλά χρησιμοποιημένων διχτυών τον χρόνο. Τα δίχτυα μετατρέπονται σε χρηστικά προϊόντα όπως μαγιό και κάλτσες, ενώ τα πλαστικά μπουκάλια μετασχηματίζονται σε ρούχα. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UN Environment) τους επέλεξε στις 5 καλύτερες δράσεις στην Ευρώπη το 2019, όσον αφορά το θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
Διαφήμιση