Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Politico: Τι προτείνει η Ελλάδα για την επανάκαμψη του τουρισμού

Politico: Τι προτείνει η Ελλάδα για την επανάκαμψη του τουρισμού

0
Τουρισμός
Διαφήμιση

Η Αθήνα επιθυμεί ίση μεταχείριση όλων των ταξιδιωτών και να αποφύγει ενδεχόμενες προκαταλήψεις λόγω εθνικότητας στα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, καλώντας να επιτραπεί στους πολίτες να ταξιδεύουν και μετά να επιστρέφουν εύκολα στην πατρίδα, παρ’ όλα αυτά όμως δεν τάσσεται υπέρ του ολοκληρωτικού ανοίγματος των συνόρων. ‘Οπως τονίζεται σε έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης: «Στόχος μας είναι η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τις 15 Ιουνίου και όπου αυτό είναι εφικτό».

Στο σχετικό έγγραφο που επικαλείται η ιστοσελίδα «Politico», επισημαίνεται πως θα ήταν ευχής έργον να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όλοι οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε ελέγχους είτε για κορωνοϊό, είτε για αντισώματα τρεις ημέρες προτού ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με το «Politico», η Ελλάδα είναι μια χώρα με χιλιάδες νησιά που δεν μπορούν να προσεγγισθούν οδικώς. Όπως υποστηρίζει η Αθήνα: «Δεν θα πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση στα μέσα μεταφοράς. Είτε πρόκειται για εναέρια, είτε οδικά είτε θαλάσσια μέσα μεταφοράς θα πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα και με τα ανάλογα πρωτόκολλα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις πιο απομακρυσμένες χώρες-μέλη της Ένωσης να μείνουν πίσω. Στα αεροπλάνα, θα πρέπει να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις, καθώς το μέτρο των κενών μεσαίων καθισμάτων θα καθιστούσε οικονομικά ασύμφορες τις πτήσεις, ενώ είναι αμφισβητήσιμα τα υγειονομικά πλεονεκτήματα».


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση