Αρχική COVID-19 Κορωνοϊός: Τι γίνεται σε περίπτωση που είμαστε αλλεργικοί

Κορωνοϊός: Τι γίνεται σε περίπτωση που είμαστε αλλεργικοί

0
Αλλεργία
Μειώνεται η απόδοση στο σχολείο λόγω κακού ύπνου για όσα παιδιά υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα.
Διαφήμιση

Σε μια τέτοια περίοδο, όπως είναι η άνοιξη, οι αλλεργίες βρίσκονται σε έξαρση, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με το αναπνευστικό σύστημα. Το γεγονός πως κάποια συμπτώματα είναι κοινά με αυτά του κορωνοϊού, καθώς και το ότι υπάρχουν πιθανότητες τα αλλεργικά άτομα να είναι πιο ευάλωτα στον ιό εγείρουν διάφορα ερωτήματα. Αυτό που επισημαίνουν από τη μεριά τους οι επιστήμονες είναι να υπάρχει σταθερή επικοινωνία ενός αλλεργικού ατόμου με το γιατρό του και να ακολουθεί τη θεραπεία που του έχει χορηγηθεί. 

Όπως έχει σημειώσει ο λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η εκδήλωση αλλεργίας είναι σημαντικό θέμα, αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα μιας κατάστασης που ονομάζεται αλλεργική ρινίτιδα και μπορεί να έχει κάποια παρόμοια συμπτώματα με αυτό που προκαλεί ο κορωνοϊός. «Δεν μοιάζουν όλα τα συμπτώματα. Κάποια μοιάζουν, κάποια δεν μοιάζουν. Και φυσικά, κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς, σε ένα σημαντικό ποσοστό -υπολογίζεται νομίζω περίπου γύρω στο 20% στην πατρίδα μας- έχουν αυτές τις εποχικές αλλεργίες, έχουν και άσθμα, για το οποίο μπορεί να παίρνουν φάρμακα, και να έχουν μια συχνή ιατρική παρακολούθηση».

Διαφοροποιήσεις των συμπτωμάτων

Κορωνοϊός: Τι γίνεται σε περίπτωση που είμαστε αλλεργικοί

Η καταρροή, το φτάρνισμα, τα κόκκινα μάτια και η φαγούρα, αποτελούν τα 4 σημαντικά σημεία που καθορίζουν, κατά κάποιον τρόπο, την εμφάνιση μιας αλλεργίας. Και φαίνεται ότι κάποια από αυτά είναι πολύ ειδικά για τις αλλεργίες.

«Άρα θέλει λοιπόν μια προσοχή εδώ, στο να διαφοροποιήσει κανείς τα συμπτώματα και αν δεν είναι σίγουρος να ρωτά το γιατρό του, γιατί αν χρειαστεί θα πρέπει να ελεγχθεί. Ο πυρετός, για παράδειγμα, δεν είναι συχνό φαινόμενο και δεν καθορίζει την αλλεργική κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας.

Συμπληρώνει ακόμη ότι οι μυαλγίες, η κόπωση που καμιά φορά εμφανίζουν τα αλλεργικά άτομα, είναι κάτι το οποίο θέλει χρόνο, δεν είναι αυτή η οξεία καταβολή που εμφανίζει ο ιός. Το σίγουρο που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς που έχουν αλλεργία, και είναι πάρα πολλοί, είναι να ακολουθούν προσεκτικά τις συμβουλές του γιατρού τους και να είναι σε παρακολούθηση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

«Έχω μιλήσει με επικεφαλής επιστήμονες αλλεργιολόγους για αυτό το θέμα και όλοι μου είπαν ότι οι αλλεργικοί πρέπει να συνεχίσουν τα φάρμακά τους, την αγωγή τους, να είναι σε επικοινωνία με τον γιατρό τους και αν χρειαστεί έλεγχος, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους, να γίνεται αυτός ο έλεγχος. Είναι μια σημαντική κατάσταση, θα την ξεπεράσουμε και αυτή σιγά-σιγά, μαζί με την όλη προσπάθεια που κάνουμε για τον κορωνοϊό, πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό μας», τονίζει ο καθηγητής.


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση