Αρχική Ενέργεια Κατακόρυφη πτώση του διοξειδίου του άνθρακα το 2020

Κατακόρυφη πτώση του διοξειδίου του άνθρακα το 2020

0
Διοξείδιο του άνθρακα - δέσμευσης
Διαφήμιση

Κατακόρυφη ήταν η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως κατέδειξε έρευνα του International Energy Agency (IEA). Η μελέτη βασίστηκε σε ανάλυση δεδομένων περισσότερων από 100 ημερών του 2020 και περιλαμβάνει ακόμα προβλέψεις και για το υπόλοιπο έτος. Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη για το περιβάλλον μετά το παγκόσμιο lockdown λόγω κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο Dr Fatih Birol, εκτελεστικός διευθυντής του IEA: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλέψει κανείς με απόλυτη ακρίβεια τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, όμως η βιομηχανία της ενέργειας μετά την κρίση του κορονοϊού θα είναι εντελώς διαφορετική από προηγουμένως».

Κατακόρυφη πτώση του διοξειδίου του άνθρακα το 2020

Σύμφωνα με το CNN, οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 θα μειωθούν κατά 8% φέτος, μια μείωση 6 φορές μεγαλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ το 2008, όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση. «Πρόκειται για άνευ προηγουμένου ποσοστό» σημειώνεται στην μελέτη, ενώ τονίζεται πως η πτώση θα είναι πιθανώς διπλάσια από όλες τις αντίστοιχες μειώσεις εκπομπών CO2, που ακολούθησαν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να μειωθεί κατά 5% – η μεγαλύτερη πτώση από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, με την ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος να ισοδυναμεί με μια Κυριακή πριν την πανδημία του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από: iea.org


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση