Αρχική Ζώα «Τρελή» ψαριά στην Καβάλα: Έπιασαν τεράστιο καρχαριοειδές 330 κιλών

«Τρελή» ψαριά στην Καβάλα: Έπιασαν τεράστιο καρχαριοειδές 330 κιλών

0
Καρχαρίας - Καβάλα - καρχαριοειδές
Διαφήμιση

Ένα μεγάλο καρχαριοειδές, σχεδόν 330 κιλά ανέσυρε χθες μια μηχανότρατα ανοιχτά της Καβάλας.

Πρόκειται πιθανώς για καρχαρία του είδους «προσκυνητής» ή «παπάς» ή «σαπουνάς» που, όπως είναι λογικό, προκάλεσε έκπληξη σε όσους το αντίκρισαν, κάνοντας, παράλληλα, αρνητική εντύπωση μόλις αναρτήθηκε διαδικτυακά.

Τι είναι ο καρχαρίας «προσκυνητής»

«Τρελή» ψαριά στην Καβάλα: Έπιασαν τεράστιο καρχαριοειδές 330 κιλών

Ο καρχαρίας προσκυνητής, γνωστός και ως παπάς ή σαπουνάς, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος. Βρίσκεται σε όλες τις εύκρατες θάλασσες του κόσμου και είναι μεταναστευτικό είδος.

Οι καρχαρίες προσκυνητές είναι ένα μεταναστευτικό είδος και πιστεύεται ότι διαχειμάζουν σε βαθιά νερά. Μπορεί να εμφανιστούν είτε σε μικρά κοπάδια, φυλετικά διαχωρισμένα, ή μόνοι τους. Δεν είναι επιθετικοί και γενικά είναι αβλαβείς για τους ανθρώπους.

Εδώ και καιρό είναι εμπορικά σημαντικό ψάρι, ως πηγή τροφής, λαδιού από το συκώτι, πτερυγίων καρχαρία και ζωοτροφής. Η υπερεκμετάλλευση έχει μειώσει τους πληθυσμούς του σε σημείο που ορισμένοι να έχουν προφανώς εξαφανιστεί και άλλοι να χρειάζονται προστασία.

ΠΗΓΗ: tvthrakiotis.gr, voria.gr

Διαφήμιση