Αρχική Περιβάλλον «Γαλάζιες Σημαίες»: 2η στον κόσμο η Ελλάδα για το 2020

«Γαλάζιες Σημαίες»: 2η στον κόσμο η Ελλάδα για το 2020

0
Θάλασσα
Διαφήμιση

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε «Γαλάζιες Σημαίες» κατατάχθηκε η Ελλάδα, ανάμεσα σε άλλες 47 χώρες, κατέχοντας 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την σχετική λίστα.

Επί του συνόλου των χωρών που συμμετέχουν το 2020 στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», η Ελλάδα κατέχει το 13% των βραβευμένων ακτών, ενώ σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, η Χαλκιδική αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά πρώτη, με 94 «Γαλάζιες Σημαίες». Συνολικά, το 2020 η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα

Ποιες οι προϋποθέσεις για τις «Γαλάζιες Σημαίες»

«Γαλάζιες σημαίες»: 2η στον κόσμο η Ελλάδα για το 2020

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για την βράβευση- που έχει διάρκεια ενός έτους – απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη).

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • H καθαριότητα
  • H οργάνωση
  • H πληροφόρηση
  • H ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών
  • H προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου
  • H περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Χ. Θεοχάρης: «Φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες συμβολίζουν τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της Ελλάδας στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», σημειώνοντας πως ο συμβολισμός κατά τη φετινή χρονιά είναι ξεχωριστός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κάθε Γαλάζια Σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα».


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση