Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά ΜΜΜ: Μείωση του κόστους των μετακινήσεων από 1η Ιουνίου

ΜΜΜ: Μείωση του κόστους των μετακινήσεων από 1η Ιουνίου

0
ΜΜΜ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λεωφορείο
EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΑΚΑΣ
Διαφήμιση

Μείωση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στο 1,20 ευρώ από 1,40 που είναι σήμερα εισηγείται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% και στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ).

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στόχος του μέτρου είναι να δοθούν κίνητρα στους πολίτες ώστε να πάρουν μηνιαίες και ετήσιες κάρτες. Τόνισε δε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, από 1,40 ευρώ η τιμή του εισιτήριου ορίζεται κανονικά στο 1,28 ευρώ. Ωστόσο, αντί να γίνει στρογγυλοποίηση προς τα πάνω, δηλαδή στο 1,30, το ΥΠΟΜΕ θα προτείνει στο οικονομικό επιτελείο, η τιμή να καθοριστεί στο 1,20.

“Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες“. Ο υπουργός υπενθύμισε τέλος ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η χρήση μάσκας

ΜΜΜ: Μείωση του κόστους των μετακινήσεων από 1η Ιουνίου
EUROKINISSI

Το υπουργείο σημειώνει ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κορωνοϊού: υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Ειδικά για το τελευταίο και την κριτική που ασκήθηκε πρόσφατα για συνωστισμό στα ΜΜΜ, ο υπουργός απαντά ότι ενισχύθηκε ο στόλος των λεωφορείων με 850 οχήματα, ενώ έχει γίνει προγραμματισμός ώστε τα δρομολόγια να είναι όσο το δυνατόν συχνότερα για να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα.

Πίστωση και έκπτωση

ΜΜΜ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο πακέτο μειώσεων στα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών λόγω κορωνοϊού. Αρχικά, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε “πίστωση” χρόνου (λόγω lockdown) στις επόμενες ανανεώσεις καρτών ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου. Μάλιστα, σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται και έκπτωση 10% σε όσους αγοράσουν ή ανανεώσουν την ετήσια κάρτα τους.

Διαφήμιση