Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια “Restart Tourism”: Άνοιγμα πτήσεων και κοινωνικός τουρισμός

“Restart Tourism”: Άνοιγμα πτήσεων και κοινωνικός τουρισμός

0
Ελλάδα - Τουρισμός
Διαφήμιση

Στις 15 Ιουνίου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις προς Ελλάδα για περισσότερες από 10 χώρες. Όπως αναφέρει το CNN Greece, πρόθεση της Ελλάδας –στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και του προγράμματος “Restart Tourism”- δεν είναι να “χωρίσει” τις χώρες: αντιθέτως, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς, μέχρι ότου επανέλθουν πλήρως οι “κανονικές” συνθήκες.

Κοινωνικός τουρισμός

Την ίδια στιγμή μπαίνει σε τροχιά, από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, με την ενεργοποίηση πακέτων «δωρεάν» διακοπών για 533.000 συνολικά δικαιούχους (420.000 νέα άτομα και 113.000 δικαιούχοι από το περσινό πρόγραμμα). Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει στις 10 ή 15 Ιουνίου.

Αυξημένος προϋπολογισμός

Κέρκυρα - Τουρισμός

Στο φετινό πρόγραμμα, εκτός από τη διαμονή, εξετάζεται να προστεθεί και έξτρα επιδότηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός φέτος ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, έναντι των 10 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για την επιδότηση των διακοπών των χαμηλόμισθων τα τελευταία 6 με 7 χρόνια. Με την αύξηση του ποσού, υπολογίζεται ότι ελάχιστοι θα μείνουν εκτός προγράμματος.

Διαφήμιση