Αρχική Μεταφορές Αθήνα: Τρίμηνος περιορισμός κυκλοφορίας στο κέντρο λόγω “Μεγάλου Περιπάτου”

Αθήνα: Τρίμηνος περιορισμός κυκλοφορίας στο κέντρο λόγω “Μεγάλου Περιπάτου”

0
Διαφήμιση

Τον προσωρινό περιορισμό τριών μηνών της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας προβλέπει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά η διευκόλυνση των έργων του “Μεγάλου Περιπάτου” που δρομολογεί ο δήμος Αθηναίων και η νέα ανάγκη “κοινωνικής αποστασιοποίησης”. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ΚΥΑ, οι περιορισμοί γίνονται για “επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας” που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του COVID-19.

Οι δρόμοι

Αθήνα: Τρίμηνος περιορισμός κυκλοφορίας στο κέντρο λόγω

Ο περιορισμοί κυκλοφορίας θα εφαρμοστούν στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγίων Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της.

Οι εξαιρέσεις

Αττική - Ακρόπολη - Κέντρο Αθήνας

Ο περιορισμός δεν αφορά μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Οι μόνιμοι κάτοικοι/επαγγελματίες

Αθήνα: Τρίμηνος περιορισμός κυκλοφορίας στο κέντρο λόγω

Επίσης, από τα μέτρα εξαιρούνται οι μετακινήσεις:

  • α) οχημάτων μονίμων κατοίκων των περιοχών εφαρμογής
  • β) οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης
  • γ) επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση
  • δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πρόστιμο 150 ευρώ

Καύσωνας, ζέστη, καλοκαίρι
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για τις μετακινήσεις κάθε πολίτης πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Δημοτική Αστυνομία.

Στους οδηγούς των οχημάτων που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλεται, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ο χρόνος

Αθήνα: Τρίμηνος περιορισμός κυκλοφορίας στο κέντρο λόγω

Τα μέτρα θα ισχύσουν για χρονικό διάστημα τριών μηνών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ, ενώ δίνεται η δυνατότητα παράτασης για άλλους τρεις μήνες, κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Διαφήμιση