Αρχική Επιχειρείν Γ. Καραγιάννης: Το νερό δεν θα κοπεί σε κανέναν πολίτη – Τι...

Γ. Καραγιάννης: Το νερό δεν θα κοπεί σε κανέναν πολίτη – Τι γίνεται με τα μεγάλα έργα

0
ΕΥΔΑΠ
ΟΥΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ (EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Οι πολίτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν και να επισκέπτονται χωρίς λόγο τα καταστήματα της ΕΥΔΑΠ αυτή την περίοδο, καθώς το νερό δεν πρόκειται να κοπεί σε κανέναν πολίτη, ενώ ακόμη και διακανονισμοί μπορούν να γίνουν από την ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ, όπως επανέλαβε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης. Επιπλέον, έκανε αναφορά στον προγραμματισμό μεγάλων έργων, ανάμεσά τους και οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «…από τις Έξι» με τους δημοσιογράφους κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κ. Γιάννη Πιτταρά, ανέφερε ότι η ΕΥΔΑΠ, από την αρχή των μέτρων της πανδημίας, με ανακοίνωσή της έχει δεσμευτεί ότι αυτό το διάστημα δεν θα κοπεί σε κανέναν το νερό, ενώ όλες οι βασικές υπηρεσίες προσφέρονται τόσο ηλεκτρονικά όσο και τηλεφωνικά, για διευκόλυνση των πολιτών.

Προγραμματισμός μεγάλων έργων

Όσον αφορά στα μεγάλα έργα και τον προγραμματισμό τους, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέφερε ότι για έργα όπως είναι ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος και ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), γίνονται ενέργειες από το Υπουργείο ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή τους. Παράλληλα, γνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου 4412 περί δημοσίων συμβάσεων, στις αρχές καλοκαιριού θα είναι έτοιμο προς κατάθεση το σχετικό Νομοσχέδιο.

«Θέλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να συμπτύξουμε τους χρόνους, ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην προκήρυξη νέων έργων», είπε ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Καραγιάννης. «Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι τα Δημόσια Έργα, χρειάζονται χρόνο και αυτό το χρόνο, προσπαθούμε, με την αλλαγή της νομοθεσίας, να τον μειώσουμε, ώστε η οικονομία να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα. Όπως, γνωρίζουμε, ο τομέας των Υποδομών λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την οικονομία και το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία».

Γιώργος Καραγιάννης: Το νερό δεν θα κοπεί σε κανέναν πολίτη - Τι γίνεται με τα μεγάλα έργα
Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης

Στο ερώτημα, ειδικότερα για την Πατρών – Πύργου, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το έργο αυτό είναι ένα πολύπαθο έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

«Εμείς από την ώρα που ήρθαμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξετάσαμε πόσο προβληματικά ήταν στημένο και εξασφαλίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον, προχωρήσαμε σε μια λύση η οποία, εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις, θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023, που είναι και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του».

Εργολαβίες

Για τις εργολαβίες του έργου ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, διευκρίνισε ότι από τις 8 εργολαβίες είχαν υπογραφεί συμβάσεις στις 5. Κι από αυτές, οι 2 δεν ξεκίνησαν ποτέ και τελικά έμειναν μόνο 3. «Αυτό εμείς, ήρθαμε και το διορθώσαμε, το βάλαμε στους σωστούς δρόμους, το επανασχεδιάσαμε και πολύ άμεσα, σε συμφωνία με την “Ολυμπία Οδό” θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου».

Τέλος, για τη χρήση ενός πομποδέκτη για όλα τα διόδια στην επικράτεια, ο κ. Καραγιάννης, είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας άμεσα εντόπισε το θέμα. Είναι και επιταγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να υπάρχει διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων. Συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και  με τους Παραχωρησιούχους και από αρχές του Φθινοπώρου, θα υπάρχει ένα ενοποιημένο σύστημα για όλη τη χώρα».


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEastMed: Στη Βουλή προς κύρωση ο «αγωγός της ειρήνης»
Επόμενο άρθροΣε πέντε άξονες η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ