Αρχική COVID-19 Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία; – Η Ελλάδα πότε ξεμπερδεύει; – Αναλυτικοί...

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία; – Η Ελλάδα πότε ξεμπερδεύει; – Αναλυτικοί πίνακες

Τα καλά νέα για την Ελλάδα έρχονται από την Σιγκαπούρη
0
η πανδημία του κορονοϊού
Διαφήμιση

Ένα μεγάλο ερώτημα που βασανίζει όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχουμε ταλαιπωρηθεί από τον εγκλεισμό μας στα σπίτια είναι το πότε αναμένεται να τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού. Σ’ αυτή την ανησυχία που μας απασχολεί από τότε που εισέβαλε στη ζωή μας η ιογενής πνευμονία Covid-19, προσπαθεί να απαντήσει το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Το μοντέλο που προτείνουν οι επιστήμονες του εν λόγω ιδρύματος, αναφέρει τρεις κατά σειρά ημερομηνίες όπου φαίνεται η εξέλιξη της πανδημίας του ιού από το σημείο καμπής των κρουσμάτων, μέχρι την καταγραφή του 97%, του 99% και του 100% αντίστοιχα των νέων περιπτώσεων μόλυνσης από τον ιό σε κάθε χώρα.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά 

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία; - Η Ελλάδα πότε ξεμπερδεύει; - Αναλυτικοί πίνακες

Παρόλο που όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης οι εξελίξεις μπορεί να μεταβληθούν από αστάθμητους, κάθε φορά παράγοντες, εντούτοις η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν βάσει των μέτρων που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, την αποδοχή των πολιτών στα μέτρα απομόνωσης, καθώς και των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, μπορεί να περιγράψει το μοτίβο που θα ακολουθήσει η πανδημία.

«Η εξέλιξη της COVID-19 δεν είναι εντελώς τυχαία. Όπως και άλλες πανδημίες, ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, από τα πρώτα κρούσματα και την έξαρση της πανδημίας μέχρι το σημείο καμπής, τη μείωση των κρουσμάτων και το τέλος της πανδημίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην έρευνα του εν λόγω πανεπιστημίου, οι πανδημικοί κύκλοι ζωής ποικίλλουν ανάλογα με τις χώρες και ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικά μοτίβα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, στις 21 Απριλίου η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωνε την επέκταση των μέτρων περιορισμού των πολιτών, ενώ την ίδια ημέρα η Ιταλία ανακοίνωνε σχέδιο σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας από τις 4 Μαΐου.

Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, αλλά και επιβεβαιωμένα μαθηματικά μοντέλα, οι επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη προσπαθούν να δείξουν σε ποια φάση της εξέλιξης της πανδημίας βρίσκονται οι χώρες του κόσμου και πότε αναμένεται αυτή να τελειώσει. Ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι λόγω της εξελισσόμενης φύσης της πανδημίας και πιθανών διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων από ορισμένες κυβερνήσεις, η καμπύλη της πανδημίας, το σημείο καμπής και οι ημερομηνίες λήξης θα επανεκτιμώνται διαρκώς.

Τα στοιχεία στον πλανήτη – Πότε θα σημάνει τέλος η πανδημία στη χώρα μας

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία; - Η Ελλάδα πότε ξεμπερδεύει; - Αναλυτικοί πίνακες

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναλύσεις τους, το σημείο καμπής για την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη συνολικά, ήταν η 11η Απριλίου, ενώ την 30η Μαρτίου καταγράφηκε το 97% των κρουσμάτων και συνεπώς, βάσει των μοντέλων τους, το 99% θα καταγραφεί την 17η Ιουνίου και το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.

Για την Ελλάδα οι ερευνητές από τη Σιγκαπούρη εκτιμούν ότι το σημείο καμπής ήταν η 30η Μαρτίου, το 97% των κρουσμάτων θα καταγραφεί την 9η Μαΐου. Το 99% θα καταγραφεί στις 25 Μαΐου, ενώ το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας εκτιμάται στις 13 Ιουλίου.

Στον υπόλοιπο κόσμο, οι ερευνητές εκτιμούν ότι το τέλος της πανδημίας αναμένεται:

 • Ισπανία 2 Αυγούστου
 • Γερμανία 5 Αυγούστου
 • Κύπρος 25 Μαΐου
 • Γαλλία 8 Αυγούστου
 • Τουρκία 8 Ιουλίου
 • Ιταλία 30 Αυγούστου
 • ΗΠΑ 5 Σεπτεμβρίου
 • Ηνωμένο Βασίλειο 20 Αυγούστου
 • Ρωσία 19 Αυγούστου
 • Σουηδία 17 Οκτωβρίου
 • Βέλγιο 27 Ιουλίου
 • Ολλανδία 8 Σεπτεμβρίου 

Επιπλέον, εκτιμούν ότι η πανδημία έχει ήδη τελειώσει για την Κίνα.

Δείτε τους πίνακες του Πανεπιστημίου:

pinakas1

pinakas2

pinakas3

pinakas4

ΠΗΓΗ: protothema.gr


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here