Αρχική COVID-19 Εκκλησίες: Ξεκινάνε οι λειτουργίες – Ποια τα μέτρα προφύλαξης

Εκκλησίες: Ξεκινάνε οι λειτουργίες – Ποια τα μέτρα προφύλαξης

0
Εκκλησίες
Διαφήμιση

Την Κυριακή 17 Μαΐου θα ξεκινήσει η λειτουργία των εκκλησιών, όπου θα επιτραπεί και η παρουσία κόσμου, σύμφωνα με ΚΥΑ που πρόκειται να δημοσιευτεί σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων περιορισμού. Να σημειωθεί πως η απόφαση ισχύει από 17 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου.

Τα μέτρα προφύλαξης στις εκκλησίες

Το άνοιγμα των εκκλησιών θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η  διασπορά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, η ΚΥΑ θα προβλέπει τα εξής:

  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.
  • Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.
  • Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα πρέπει να τηρούνται θα αφορούν μεταξύ άλλων τη σύσταση για τη χρήση μάσκας, την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και συχνό καθαρισμό επιφανειών.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που επικαλείται το ΑΠΕ, στην ΚΥΑ θα ενσωματωθούν συστάσεις και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανταποκρίνονται σε ειδικότερες ανάγκες και χαρακτηριστικά επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων, όπως για παράδειγμα ο τρόπος εισόδου σε χώρους λατρείας που δεν επιτρέπεται η είσοδος με υποδήματα.

Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή τελετών σε υπαίθριους χώρους, τέλος, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση