Αρχική Θεραπείες Ο μαγικός ξηρός καρπός που μειώνει χοληστερίνη, καρδιακά και καρκίνο παχέος εντέρου

Ο μαγικός ξηρός καρπός που μειώνει χοληστερίνη, καρδιακά και καρκίνο παχέος εντέρου

0
Ξηροί Καρποί

Τα μοναδικά οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε για την υγεία σας, μπορείτε να τα βρείτε σ’ έναν και μόνον ξηρό καρπό. Αυτό το συγκεκριμένο είδος μπορεί να σας μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Μήπως είναι η στιγμή να τον εντάξετε στις διατροφικές σας συνήθειες;

Αυτός ο μαγικός ξηρός καρπός που σας προσφέρει αυτά τα αποτελέσματα μπορείτε να τον βρείτε στα… αμύγδαλα. Μέσα από τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες σύγχρονες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι μπορεί όντως να βοηθήσει τους ανθρώπους μ’ αυτά τα προβλήματα και να τους δώσει τα οφέλη για καλύτερη υγεία.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολλών βιοδραστικών μορίων (όπως ίνες, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά), τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.

Τα τρία σημαντικά οφέλη των αμυγδάλων για την υγεία σας:

Μειώνουν την χοληστερίνη

Χοληστερίνη

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.

Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου

Καρκίνος Παχέος Εντέρου

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων σε διάφορους τύπους καρκίνου και απέδειξαν ότι η μεγαλύτερη επίδραση αφορούσε τον καρκίνο του ορθού. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι “η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν”. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters.

Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων

Καρδιά - Υγεία

Διαβάστε επίσης:  Τι να φάω για πρωινό το καλοκαίρι; Βάλε φαντασία!

Τα αμύγδαλα, μαζί με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σπόρους εν γένει, συνδέονται συχνά με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και με την καλύτερη υγεία της καρδιάς. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation, έδειξε ότι όταν τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως σνακ στη διατροφή των υπερλιπιδαιμικών ατόμων, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας καρδιακής νόσου, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άπαχα (πρωτεΐνες και φυτικές ίνες) και μονοακόρεστα συστατικά.

ΠΗΓΕΣ: medicalnewstoday.com, iatropedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here