Αρχική COVID-19 Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ή...

Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ή για μετά τα μεσάνυχτα

0
Νίκος Χαρδαλιάς
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΩΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Πρώτη ημέρα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι αφήσαμε πίσω 42 ημέρες μιας πρωτόγνωρης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά και θα προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες», είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε πως «όπου χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα. Η νέα καθημερινότητα περιλαμβάνει την τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας». «Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα», επισήμανε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης στις δηλώσεις του ότι είναι fake news οι ειδήσεις ότι έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα (από 00.00 έως 06.00 πμ) και στους πολίτες άνω των 65 ετών. «Συστάσεις έχουμε κάνει για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων», τόνισε συγκεκριμένα. Συνεπώς δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα για όποιον κυκλοφορεί αυτές τις ώρες.

Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στην άρση των μέτρων προστέθηκε μία ακόμα εξαίρεση. Από αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου, θα επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα στη θάλασσα. Η εξαίρεση αυτή αφορά σε σκάφη έως 7 μέτρα, με την απαγόρευση προσέγγισης νησιών. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπεται η χρήση της πισίνας σε συγκροτήματα κατοικιών.

Παρατείνεται η καραντίνα στο Κρανίδι

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σταματούν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά κυκλοφορίας στο δήμο Ερμιονίδας. Παράλληλα, παρατείνεται η καραντίνα στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι για 7 μέρες. Επίσης, απόψε ολοκληρώνεται η καραντίνα στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης Ξάνθης, ενώ λήγει και ο περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών.

Τέλος, ανέφερε ότι συνολικά, 36.230 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας και έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, ενώ από τους ελέγχους στα σύνορά μας βρέθηκαν 547 θετικά κρούσματα, τα οποία και τέθηκαν σε απομόνωση.

Κρανίδι
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Αναφερόμενος στον τουρισμό και το άνοιγμά του, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για πλήρες άνοιγμα. Η Ελλάδα μετέχει σε όλα τα σχετικά διεθνή fora και πρωταγωνιστεί, αλλά τα βήματα πρέπει να γίνουν με ασφάλεια, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Από σήμερα κάνουμε το νέο βήμα. Ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμα. Υπάρχουν πολλές μάχες που πρέπει να δώσουμε καθημερινά. Συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και τους κανόνες», επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση