Αρχική Πολιτισμός Ανοιχτή και πάλι η Ακρόπολη – Το μήνυμα της Κ. Σακελλαροπούλου (βίντεο)

Ανοιχτή και πάλι η Ακρόπολη – Το μήνυμα της Κ. Σακελλαροπούλου (βίντεο)

0
Ακρόπολη
ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
Διαφήμιση

Η Ακρόπολη είναι και πάλι ανοιχτή σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, ύστερα από το κλείσιμο που είχε προηγηθεί λόγω κορωνοϊού. Το άνοιγμά της συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, την στιγμή που το αξιοθέατο επισκέφτηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ταυτόχρονα, μετά από καιρό είναι διαθέσιμοι και πάλι στο κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σχεδόν συμβολική σύμπτωση. Από τη μια ο ψηφιακός εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι ζούμε, και, από την άλλη, μια ελεύθερη περιήγηση στους ανοιχτούς επισκέψιμους τόπους, που σφράγισαν την ιστορία και την τέχνη των προγόνων μας.

Είναι μια γόνιμη συμπόρευση γιατί μέσω των ηλεκτρονικών μέσων μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα, με τον παραδοσιακό τρόπο μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε στα τεκμήρια του παρελθόντος».

Η αναφορά στον Σεφέρη

«Επισκέφτηκα πριν λίγο, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίσουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με την φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και αναγνώριση στην διαιώνια αξία τους και την αυστηρή βέβαια τήρηση των υγειονομικών μέτρων, θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα», κατέληξε η Πρόεδρος.


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση