Αρχική COVID-19 Ανησυχητικά στοιχεία στην Αυστραλία με αύξηση αυτοκτονιών λόγω εγκλεισμού

Ανησυχητικά στοιχεία στην Αυστραλία με αύξηση αυτοκτονιών λόγω εγκλεισμού

0
Αυστραλία
Διαφήμιση

Το ψυχολογικό στρες και οι οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορονοϊού ενδέχεται να οδηγήσουν χιλιάδες Αυστραλούς στην αυτοκτονία, αριθμό πολύ μεγαλύτερο από τα θύματα της ίδιας της ασθένειας, προειδοποιούν ειδικοί από το Σίδνεϊ.

Το Κέντρο Εγκεφάλου και Πνεύματος του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτίμησε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια ενδέχεται να καταγράφονται κάθε έτος επιπλέον 750 με 1.500 αυτοκτονίες εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων.

Αυτό αποτελεί αύξηση 25% με 50% σε σχέση με τις περίπου 3.000 αυτοκτονίες που καταγράφονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο στην Αυστραλία.

Ανησυχητικά στοιχεία στην Αυστραλία με αύξηση αυτοκτονιών λόγω εγκλεισμού

Περίπου το 30% των επιπλέον αυτοκτονιών θα αφορούν νέους, που επηρεάστηκαν από την επιδημία του κορονοϊού, κυρίως λόγω του κλεισίματος των σχολείων, των πανεπιστημίων και των χώρων συνάντησης με τους φίλους τους, επεσήμανε το Κέντρο σε κοινή ανακοίνωσή του με τον Ιατρικό Σύλλογο Αυστραλίας και ειδικούς της ψυχικής υγείας.

Η Αυστραλία αντιμετώπισε με σχετική επιτυχία την επιδημία της Covid-19, με λιγότερα από 7.000 κρούσματα και λιγότερους από 100 νεκρούς. Όμως οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Με πληροφορίες από: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση