Αρχική COVID-19 Αισιόδοξα μηνύματα: Αρνητικά 1000 τεστ των κινητών μονάδων ΕΟΔΥ

Αισιόδοξα μηνύματα: Αρνητικά 1000 τεστ των κινητών μονάδων ΕΟΔΥ

0
ΕΟΔΥ
ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Διαφήμιση

Αρνητικά ήταν τα τα περίπου 1.000 τεστ που πραγματοποίησαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η συλλογή δειγμάτων από τον πληθυσμό για να εμπλουτιστεί η επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει για τον κορονοϊό.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου όπου ελέγχθηκαν συνολικά περίπου 90 άτομα, ενώ προς το παρόν οι Κινητές Ομάδες εστιάζουν στις δομές κλειστών, αλλά και ευάλωτων πληθυσμών, καθώς διατυπώνεται έντονη ανησυχία από τους ειδικούς για κρυφές εστίες μετάδοσης.

Για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων τεστ μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (6/5) ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισημαίνοντας πως είναι αρνητικά.

Αισιόδοξα μηνύματα: Αρνητικά 1000 τεστ των κινητών μονάδων ΕΟΔΥ
ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι «το καλό είναι ότι είναι θετικά τα αποτελέσματα, αρνητικά τα τεστ» και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε, να μην φοράμε τη μάσκα ή να λαμβάνουμε τα μέτρα προστασίας».

Επίσης, επισήμανε πως αναμένονται και άλλα αποτελέσματα εντός της ημέρας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα για τη διασπορά του κορονοϊού μετά την άρση των περιορισμών.

Ακόμα, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση για τη σωστή χρήση της μάσκας, ενώ σχολίασε τα περιστατικά συνωστισμού σε διάφορες πλατείες, λέγοντας ότι «μας ανησυχούν αυτά τα φαινόμενα γιατί δείχνουν ότι πολύς κόσμος θεωρεί ότι έχουμε τελειώσει με τον ιό». Τέλος, είπε ότι ίσως τέλη του μήνα να γίνει χρήση των γρήγορων τεστ.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση