Αρχική Διάστημα Το Πεντάγωνο έβγαλε στη φόρα τρία βίντεο που απαθανατίζουν «UFO»

Το Πεντάγωνο έβγαλε στη φόρα τρία βίντεο που απαθανατίζουν «UFO»

0
UFO
Διαφήμιση

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε τη Δευτέρα 27/4 στη δημοσιότητα τρία βίντεο (χωρίς να τα χαρακτηρίζει) που δείχνουν Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO), τα οποία είναι τραβηγμένα από το Πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τα θολά αυτά βίντεο που είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό, απεικονίζουν «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» με κάποια από αυτά να εκτιμάται ότι απεικονίζουν εξωγήινα ΑΤΙΑ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, κυκλοφόρησε τα βίντεο για «να ξεκαθαρίσει τυχόν παρανοήσεις από το κοινό, σχετικά με το εάν ή όχι το υλικό που κυκλοφόρησε ήταν πραγματικό ή αν υπάρχουν ή όχι περισσότερα στα βίντεο».

«Μετά από ενδελεχή ανάλυση του υλικού, το υπουργείο αποφάσισε ότι η επίσημη δημοσιοποίηση των απόρρητων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες πληροφορίες ή συστήματα άμυνας και δε συνδέεται με μεταγενέστερες έρευνες για εισβολές στον στρατιωτικό εναέριο χώρο από άγνωστα εναέρια φαινόμενα», αναφέρεται στη δήλωση του Αμερικανικού υπουργείου.

«Τα εναέρια φαινόμενα που φαίνονται στα βίντεο συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται “αγνώστου ταυτότητας”» σημειώνεται ακόμη στη δήλωση, κατά την οποία, τα βίντεο δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από διαρροές απόρρητου υλικού το 2007 και το 2017, αφού είχε προηγηθεί η επικύρωσή τους ως «έγκυρων» από το Ναυτικό.

Τι δείχνουν τα βίντεο

Τα τρία βίντεο δείχνουν τι είδαν οι πιλότοι κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων, το 2004 και το 2015. Δύο από αυτά δημοσιεύτηκαν από τους New York Times το 2017, ενώ το άλλο κυκλοφόρησε από την ομάδα «To the Stars Academy of Arts and Science», μια ενημερωτική και ιδιωτική επιστημονική οργάνωση.

Το βίντεο του 2004 δείχνει, σύμφωνα με τους NYT, ένα περιστατικό που συνέβη 100 μίλια πάνω από τον Ειρηνικό. Οι δύο πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν ένα πολύ μακρύ αντικείμενο, που αιωρείτο πάνω από το νερό. Στη συνέχεια πέταξε γρήγορα. «Επιταχύνθηκε με ασύλληπτη», είπε στην εφημερίδα ο ένας από τους πιλότους, ο Διοικητής David Fravour.

Τα βίντεο του 2015 δείχνουν αντικείμενα που κινούνται γρήγορα στον ουρανό, ένα από αυτά φαίνεται να περιστρέφεται στον αέρα.

Η κυκλοφορία των βίντεο από το Πεντάγωνο προσθέτει στην εγκυρότητά τους και αναμένεται να προκαλέσει ακόμα περισσότερη συζήτηση γύρω από το θέμα της επαφής γήινων και εξωγήινων όντων. Το Ναυτικό έχει οδηγίες να δίνει αναφορές για εμφανίσεις UFO.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία από τη Νεβάδα, Χάρι Ριντ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: τα τρία βίντεο «γρατζουνίζουν μόνο την επιφάνεια της έρευνας και του διαθέσιμου υλικού».

Είναι απορίας άξιον ποιος είναι ο λόγος που αποφασίστηκε τώρα να δοθούν τα συγκεκριμένα βίντεο στη δημοσιότητα. Απλώς θυμίζουμε ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ με την υγειονομική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αυτό λίγους μήνες πριν τις Αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου του 2020.

Mε πληροφορίες από: theguardian.com/euronews.com

Βίντεο από: ABC News


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση