Αρχική COVID-19 Στοιχεία σοκ για τις ΗΠΑ: Περισσότεροι νεκροί από κορονοϊό απ’ ότι στον...

Στοιχεία σοκ για τις ΗΠΑ: Περισσότεροι νεκροί από κορονοϊό απ’ ότι στον πόλεμο του Βιετνάμ

0
ΗΠΑ
Διαφήμιση

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει για τα καλά τις ΗΠΑ και μέρα με τη μέρα τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον ιό αυξάνονται διαρκώς. Πλέον, η χώρα έχει φτάσει σε σημείο να μετράει περισσότερους νεκρούς από τον COVID-19, παρά από τον πόλεμο στο Βιετνάμ σε δυο δεκαετίες πολέμου (1955-1975).

Συγκεκριμένα, 58.365 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, ενώ 58.220 αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, κατά τον επίσημο απολογισμό των αρχείων του κράτους.

Αν και δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση ανάμεσα σε αυτές δύο κρίσεις, το όριο αυτό ζυγίζει πολύ στο πεδίο του συμβολισμού, καθώς ο πόλεμος του Βιετνάμ θεωρείται ένα από τα πιο βαριά τραύματα στον συλλογικό ψυχισμό των Αμερικανών τον 20ό αιώνα.

Στοιχεία σοκ για τις ΗΠΑ: Περισσότεροι νεκροί από κορονοϊό απ' ότι στον πόλεμο του Βιετνάμ

Νωρίτερα την Τρίτη 28/4, στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε άλλο ένα όριο με βαρύ συμβολισμό, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει πλέον το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Νέο ρεκόρ θανάτων

Με 2.207 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ μπήκε ξανά σε ανοδική τροχιά, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 58.365.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση