Αρχική COVID-19 Σκυλιά εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον κορονοϊό στα αεροδρόμια

Σκυλιά εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον κορονοϊό στα αεροδρόμια

0
Σκυλιά
Διαφήμιση

Σε εφαρμογή μπαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένας νέος τρόπος ανίχνευσης του κορονοϊού σε επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια, όπου σκυλιά εκπαιδεύονται γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Οι συγκεκριμένοι σκύλοι είχαν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό καρκίνου και ελονοσίας.

Ο ιδρυτής του οργανισμού πιστεύει ότι τα ζώα θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν το Covid-19 σε ασυμπτωματικούς ταξιδιώτες που φτάνουν όταν τα μέτρα κλειδώματος είναι χαλαρά με «πτήσεις που έρχονται από άλλα μέρη του κόσμου».

Οι λεπτομέρειες

Η Claire Guest ανέφερε σε πρόγραμμα του BBC: «Οι άνθρωποι μπαίνουν και μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί ή προ-συμπτωματικοί εκείνες τις μέρες όταν έχετε τον ιό και δεν τον γνωρίζετε. Ένας σκύλος μυρίζει κάθε άτομο με τη σειρά του – παίρνει 0,5 δευτερόλεπτο, ο σκύλος εντοπίζει γρήγορα ποιοι άνθρωποι χρειάζονται δοκιμή και πρέπει να πάνε κατευθείαν σε απομόνωση για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο ιστότοπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης περιγράφει λεπτομερώς τα έξι σκυλιά που διδάσκονται να βρουν το Covid-19 με τη βοήθεια του London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) και του Πανεπιστημίου Durham.

Η ομάδα τριών εργαζόμενων σπανιέλ κόκερ, ενός Λαμπραντόρ, ενός Λαμπραντόλ και ενός χρυσού σταυρού Λαμπραντόρ θα μπορούσε να εκπαιδευτεί σε έξι έως οκτώ εβδομάδες, αλλά θα χρειαστεί χρηματοδότηση 500.000 δολλάρια για να ολοκληρωθεί η προπόνηση, είπε η κα Guest.

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι οι ασθένειες έχουν αυτές τις μοναδικές οσμές, γνωρίζουμε πόσο γρήγορα (τα σκυλιά) μπορούν να τα αναγνωρίσουν, γι ‘αυτό χρησιμοποιούνται για ναρκωτικά και εκρηκτικά. Είναι ακριβώς το ίδιο με μια ασθένεια».

Η κα Guest είπε στο πρόγραμμα ότι η φιλανθρωπική οργάνωση έχει συζητήσει με την κυβέρνηση και είπε ότι ήταν «αισιόδοξες» για το έργο.

Με πληροφορίες από: sthelensstar.co.uk


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση