Αρχική COVID-19 Σ. Πέτσας: «Λήγει σταδιακά η απαγόρευση κυκλοφορίας» – Πότε καταργούνται τα SMS

Σ. Πέτσας: «Λήγει σταδιακά η απαγόρευση κυκλοφορίας» – Πότε καταργούνται τα SMS

0
Στέλιος Πέτσας
Στέλιος Πέτσας, Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Διαφήμιση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα 27/4 ότι στις 4-5 Μαΐου θα έχουμε το πρώτο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με το πρώτο βήμα να είναι η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπου πλέον θα μετακινούμαστε χωρίς να στέλνουμε SMS στο 13033 και χωρίς να χρειαζόμαστε βεβαιώσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι ο πρωθυπουργός στο αυριανό διάγγελμά του θα δώσει το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Η άρση των μέτρων θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει οριστική απόφαση σχετικά με την άρση των περιορισμών της μετακίνηση από τον νομό κατοικίας.

Πρωτομαγιά με απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Μέτρα

Σε ό,τι αφορά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, δηλαδή ότι θα είναι σε ισχύ οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί το Πάσχα: «Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις και οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων».

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά μέσα στον Μάιο και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Το άνοιγμα θα ξεκινήσει από την τρίτη Λυκείου.

Πότε ανοίγουν τα καταστήματα και οι εκκλησίες

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι τα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό για τα τετραγωνικά μέτρα που υπάρχει που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ. Τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση