Αρχική Ειδήσεις Τι ήταν αυτά τα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό της Ξάνθης; (βίντεο)

Τι ήταν αυτά τα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό της Ξάνθης; (βίντεο)

0
Aντικείμενα
ΧANTHINEA.GR
Διαφήμιση

Με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν σε επαφή οι κάτοικοι της Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής 27/4, καθώς ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα εμφανίστηκαν στον ουρανό της πόλης, τα οποία πετούσαν σε γραμμικό σχηματισμό.

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, οι πολίτες άρχισαν να καταγραφούν το παράξενο θέαμα, ενώ στη συνέχεια έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να ζητήσουν εξηγήσεις.

Ένας χρήστης του YouTube έγραψε: «Το είδα με τα μάτια μου, νόμιζα ότι ήταν εισβολή εξωγήινων».

Τι ήταν τα φωτεινά αντικείμενα;

Τα φωτεινά αντικείμενα δεν ήταν ούτε εξωγήινοι ούτε UFO, όπως κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν, αλλά πρόκειται για τμήμα των δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX. Η πρωτοβουλία του Αμερικανού ιδιοκτήτη της Tesla έχει στόχο την εκτόξευση 42 χιλ. τέτοιων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, για να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάποιοι αστρονόμοι ασκούν κριτική σ’ αυτή τη δραστηριότητα και θέλουν να την σταματήσουν. Αντίστοιχες αναφορές υπήρξαν και από γειτονικές πόλεις, όπως η Καβάλα.

 

Με πληροφορίες από: xanthinea.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση