Αρχική Περιβάλλον Παράταση στους Δήμους έως 26 Ιουνίου για προτάσεις που αφορούν το περιβαλλοντικό...

Παράταση στους Δήμους έως 26 Ιουνίου για προτάσεις που αφορούν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο

0
Πράσινο Ταμείο
Διαφήμιση

Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων στην Πρόσκληση «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΌ ΙΣΟΖΎΓΙΟ-2019» του Ταμείου, συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, κατά τη χθεσινή του τηλε -συνεδρίαση.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), εξαιτίας των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Σκοπός της παράτασης είναι να εξασφαλίσουν όλοι οι Δήμοι της χώρας την αναγκαία χρονική διευκόλυνση, ώστε να υποβάλουν ώριμες προτάσεις για ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».

Πράσινο Ταμείο - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΌ ΙΣΟΖΎΓΙΟ 2019 2020

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ήταν η 8 η Μαΐου 2020.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι μετά τη λήξη της πρόσκλησης θα ακολουθήσει δεύτερη με τους ίδιους όρους όπως προβλέπεται στον Οδηγό Διαχείρισης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος. Οι δικαιούχοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποια από τις δύο προσκλήσεις θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας των αντίστοιχων μελετών. Επισημαίνεται, ότι κάθε δικαιούχος δήμος θα μπορεί να υποβάλλει πρόταση σε μόνο μία εκ των δύο προσκλήσεων.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση